«Βρες την πόλη στο Μουσείο»: Έλα κι εσύ στο κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού των Atenistas (13/11)

Αθήνα, η σύγχρονη μεγαλούπολη και παράλληλα μία από τις σημαντικότερες πόλεις στην ιστορία του πολιτισμού. Στην πόλη μας, στους σύγχρονους δρόμους που καθημερινά περπατάμε, σε σημεία απρόσμενα και πέρα απ’ τους γνωστούς αρχαιολογικούς τόπους, ανακαλύφθηκαν σημαντικά ευρήματα. Μάθε ποια είναι αυτά τα σημεία, σύνδεσε στο μυαλό σου τις διαδρομές και φαντάσου την πόλη σου πέρα απ’ το συνηθισμένο.

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι Atenistas μας προσκαλούν σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11:00-16:00.

Πώς συμμετέχεις:

Πάρε χάρτη!
Έρχεσαι στο σημείο εκκίνησης Παλιά Βουλή, Σταδίου & Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα και παίρνεις τον χάρτη (11:00-14:00)

Βρες τα σημεία!
Πάνω στον χάρτη αναγράφονται τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείς, εκεί που βρέθηκαν τα εκθέματα. Εκεί παίρνεις αυτοκόλλητο και το συμπληρώνεις στην αντίστοιχη θέση στον χάρτη

Φτάσε στο Μουσείο, μπες δωρεάν!
Συμπληρώνοντας και τα 12 σημεία έχεις δικαίωμα εσύ και η παρέα σου να μπείτε δωρεάν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να δείτε τα 12 ευρήματα και όλη τη Συλλογή του Μουσείου (12:00-16:00)

Επιπλέον, οι 60 πρώτοι (ανά χάρτη) που θα φτάσουν στο Μουσείο με συμπληρωμένο χάρτη θα κερδίσουν εκδόσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Δείτε την πόλη αλλιώς, γιορτάστε μαζί με τους Atenistas τα 150 χρόνια ενός από τα σπουδαιότερα Μουσεία του κόσμου!