Αρχική InfoTeens Υγεία Βρέθηκε ο ιός που εξουδετερώνει την ακμή

Βρέθηκε ο ιός που εξουδετερώνει την ακμή

pimplesΗ εφηβική ακμή εμφανίζεται στη διάρκεια της εφηβείας σχεδόν στο 80% των εφήβων. Το πρόσωπο και συχνά η πλάτη γίνονται λιπαρά, ενώ οι πόροι της επιδερμίδας φράζουν. Κόκκινα σπυράκια, με λευκή φλύκταινα εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Αλήθεια ποιος ιός κρύβεται πίσω από τον ανεπιθύμητο "μπελά" που ταλαιπωρεί τους εφήβους και πώς θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτόν;

Ένας ακίνδυνος ιός που ζει στην επιδερμίδα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία κατά της ενοχλητικής ακμής πιστεύουν οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνια και του Pittsburgh.
Ο ιός που ονομάζεται φάγος (ή βακτηριοφάγος) στοχεύει στο να εξουδετερώνει τα προπιονοβακτηρίδια που προκαλούν την ακμή.Οι ερευνητές εντόπισαν έντεκα διαφορετικά στελέχη βακτηριοφάγων με την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τα προπιονοβακτηρίδια και σκοπεύουν να τα εξετάσουν στο εργαστήριο με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας θεραπείας κατά της ακμής.

Έχουν ήδη διαπιστωθει ότι στην αλληλουχία του DNA των φάγων υπάρχει ένα γονίδιο το οποίο οδηγεί στην παραγωγή ενός ενζύμου – της ενδολυσίνης – με βακτηριοκτόνο δράση. Το συγκεκριμένο ένζυμο διαλύει την κυτταρική μεμβράνη των βακτηρίων. Σε αντιδιαστολή με τα αντιβιοτικά που εξουδετερώνουν τόσο τα κακά όσο και τα καλά βακτήρια του οργανισμού, οι φάγοι στοχεύουν μόνο τα συγκεκριμένα βακτήρια.

Επίσης, με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα αντιβιοτικά που χορηγούνται για την καταπολέμηση της ακμής (π.χ., τετρακυκλίνες) έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ανθεκτικών βακτηρίων, ενώ πιο δραστικά φάρμακα όπως η ισοτετρινοίνη έχουν σοβαρές παρενέργειες, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι φάγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια στοχευμένη θεραπεία χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.