Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία "Βρίσκομαι σε αδιέξοδο με την 15χρονη κόρη μου. Έχει γίνει πολύ ατίθαση τελευταίως...."

"Βρίσκομαι σε αδιέξοδο με την 15χρονη κόρη μου. Έχει γίνει πολύ ατίθαση τελευταίως...."

1301322221516038"Βρίσκομαι σε αδιέξοδο με την 15χρονη κόρη μου. Έχει γίνει πολύ ατίθαση τελευταίως. Ατίθαση και αντιδραστική. Κάνει κοπάνες από το σχολείο, χάνει τα φροντιστήριά της, γυρίζει με αγόρια. Χάνεται και δεν ξέρω πού πάει. Όταν προσπαθώ να την πλησιάσω, είναι απόμακρη και θυμωμένη. Με κατηγορεί ότι δουλεύω πολλές ώρες και δεν με έχει κοντά της. Το δέχομαι, έστω. Και τώρα όταν πάω στο σπίτι νωρίτερα ποτέ δεν είναι εκεί. Μια με το καλό, μια με το κακό, δεν έχω αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές χάνω τον έλεγχο και ξεσπώ άσχημα, κάποιες φορές της έδωσα χαστούκια στο μάγουλο. Μετά μετανιώνω, αλλά κι εγώ άνθρωπος είμαι. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Της είπα να την πάρω σε ψυχολόγο και δε δέχεται.»

Aπαντά η Θέκλα Πετρίδου, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητή φίλη, κουράγιο. Η κόρη σου περνά μια δύσκολη εφηβεία. Έχει επαναστατήσει και κάνει πράγματα που δικαιολογημένα σε ανησυχούν, επειδή περικλείουν κάποιους εμφανείς κινδύνους. Με ρωτάς τι να κάνεις. Τι να σου πω; Είναι καλή η πρότασή του να την πάρεις να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο, αλλά από τη στιγμή που αρνείται μην την πιέσεις. Η απόφαση για ψυχοθεραπεία πρέπει να είναι προσωπική για το κάθε άτομο. Διαφορετικά, δύσκολα θα έχει αποτέλεσμα.

Θα σου προτείνω να επισκεφθείς εσύ έναν ψυχολόγο για να μιλήσεις τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για την οικογένεια στην οποία μεγαλώνει το παιδί. Ίσως έτσι ανακαλύψεις πράγματα που δεν τα είχες σκεφθεί. Δεν εννοώ μ'αυτό ότι φταις εσύ για ότι συμβαίνει και να κατακλυσθείς από ενοχές, αλλά τις περισσότερες φορές οι κραυγές για σημασία και βοήθεια των παιδιών και των εφήβων έχουν βάση αληθείας και πραγματικής ανάγκης. Το παιδί σου χρειάζεται τη βοήθειά σου και είσαι καλή μητέρα που ανησυχείς και προβληματίζεσαι. Θα ήταν καλύτερα βέβαια να ήσουν πιο συγκρατημένη και να μην ξεσπούσες πάνω της με σωματική και λεκτική βία, αλλά κι εσύ άνθρωπος είσαι και φτάνεις και στα όριά σου, όπως όλοι μας. Ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει με το δύσκολο χειρισμό των αρνητικών συναισθημάτων σου για την κατάσταση και θα σου δώσει εργαλεία για καλύτερη επικοινωνία με την κόρη σου. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου να βοηθήσεις το παιδί σου!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.