WWF Walk: Απολαμβάνουμε έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και διασκεδάζουμε με δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια (14/4)

Το WWF Ελλάς γιορτάζει τις δράσεις του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερης συμμετοχής για όλους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Μια γιορτή θα στηθεί στην “καρδιά” της Αθήνας

Δέκα σημεία στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε «δέκα λόγους γιορτής» και συνθέτουν το WWF Walk, έναν πρωτότυπο περίπατο, μέσω του οποίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του WWF και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας που κρύβουν μουσικές, γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Με εκκίνηση την πλατεία Κλαυθμώνος, και με τη βοήθεια ενός ειδικού WWF χάρτη, οι επισκέπτες με ελεύθερη πορεία, θα ανακαλύπτουν ιστορικά σημεία του κέντρου, τοπόσημα με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερες γωνιές της Αθήνας. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους του WWF και να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο, για θέματα όπως είναι η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, η προστασία των θαλασσών μας, η κλιματική αλλαγή, κ.ά.

Το WWF Walk προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν και τα δέκα σημεία του περιπάτου και να ανακαλύψουν ιδιαίτερα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα παρουσιάσουν μερικά από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, προτείνοντας έξυπνες «λύσεις» και πρακτικές και φέρνοντας την ομορφιά της ελληνικής φύσης στο κέντρο της πόλης!

Δήλωσε συμμετοχή για το WWF Walk πατώντας εδώ

Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Πλατεία Κλαυθμώνος- Το WWF Walk ξεκινά!

Οι επισκέπτες παραλαμβάνουν τον χάρτη του WWF Walk, στον οποίο αποτυπώνονται τα δέκα σημεία που φιλοξενούν δράσεις. Στο σημείο βρίσκεται ο En Lefko 87.7 που “ντύνει” το WWF Walk μουσικά με DJ set από τον Σπύρο Παγιατάκη. Παρούσα και η ομάδα άμεσου διαλόγου του WWF που θα ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της οργάνωσης.

Πεζόδρομος Σκουζέ – “La Maison du Grec” / Γεύσεις ενάντια στη σπατάλη τροφίμων

Εφαρμόζοντας πρακτικές ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, ο Κωνσταντίνος Ντουμής του “La Maison du Grec” προσφέρει μπάρες δημητριακών από το επιπλέον απόθεμα υλικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Μάλιστα, στο διάστημα 11πμ-12μμ οι πρώτοι επισκέπτες μπορούν να μπουν στην κουζίνα και να δουν τη διαδικασία παρασκευής από κοντά!

Στο κατάστημα θα βρείτε ακόμα έτοιμα lunchboxes ενάντια στη σπατάλη με χαμηλό κόστος. Ομάδα εθελοντών του WWF θα βρίσκεται εκεί και θα ενημερώνει για το πώς μπορεί να περιοριστεί η σπατάλη φαγητού.

Πεζόδρομος Καρόρη / Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον

Στο πλαίσιο του WWF Walk μετατρέψαμε τη δενδροστοιχία της Καρόρη σε υπαίθρια γκαλερί φωτογραφίας, όπου δέκα εντυπωσιακές εικόνες φέρνουν την ελληνική φύση στο κέντρο της Αθήνας.

“Πλατεία Τριγώνου” / Προβολή video σε VR γυαλιά

Οδός Αθηνάς / Συζητήσεις και εργαστήρια

Παρουσιάσεις με θέμα την εξόρυξη πετρελαίου, το ρόλο των πολιτών στην προάσπιση του περιβάλλοντος, αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα του WWF Ελλάς θα αποτελέσουν αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Στοά Πάππου / Καλές πρακτικές για υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών

Στην αυλή της στοάς θα μάθουμε για την πρωτοβουλία Fish Forward και τις καλές πρακτικές κατανάλωσης ψαρικών με την εφαρμογή WWF Fish Guide app. Στον χώρο θα υπάρχει photobooth για υπέροχες “υποβρύχιες” φωτογραφίες.

Πλατεία Θεάτρου / Eργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού

Η ομάδα “Πλαστικουργείο” δίνει νέα ζωή σε πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης μέσα από εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο κατάστημα της Coco-Mat Bikes, στην πλατεία Θεάτρου (ώρες έναρξης εργαστηρίων 12:00, 13:00, 14:00, 15:00). Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η προεγγραφή εδώ

(Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: €5)

Τοιχογραφία Αβραμιώτου & Αγίας Ειρήνης / Street Art από τον Achilles

Το παραμελημένο αστικό τοπίο αποτέλεσε καμβά για νέους καλλιτέχνες από το 2000 και μετά για να εκφράσουν ιδέες μέσα από την τέχνη του δρόμου. Το κίνημα δημιούργησε μια μεγάλη αστική Street Art Gallery που προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιογραφικών μέσων στην Ελλάδα και διεθνώς. Από το Αθηναϊκό αυτό κίνημα τέχνης “ξεπήδησαν” δεκάδες καλλιτέχνες όπως οι iNo, B., WD, Sonke, Cacao Rocks, καθώς και ο Achilles, έργο του οποίου θα φιλοξενηθεί στο WWF Walk. Καμβάς για το έργο, η ανανεωμένη οδός Αβραμιώτου στο σημείο που συναντά την Αγίας Ειρήνης.

49ο Δημοτικό Σχολείο / Δράσεις για τα παιδιά

Στην αυλή του σχολείου θα στηθούν επιδαπέδια παιχνίδια που είναι κατάλληλα για παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως το γνωστό σε όλους φιδάκι με θέμα τη βιώσιμη διατροφή και παιχνίδια όπου τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες για το δάσος, την κλιματική αλλαγή και τα απειλούμενα είδη μέσα από παντομίμα, ζωγραφομαχίες και πολλά άλλα.

Στοά Πραξιτέλους 33 /

Αγόρασε το δικό σου αγαπημένο προϊόν και γίνε “διάσημος” μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Ρούλας Ρέβη. Στο “Καφέ Ανανά”, που άνοιξε πρόσφατα στη στοά, θα υπάρχει πωλητήριο με τα πιο όμορφα, οικολογικά και πρακτικά προϊόντα WWF. Οι επισκέπτες του συγκεκριμένου σταθμού που θα αγοράσουν προϊόντα WWF θα φωτογραφηθούν από την Ρούλα Ρέβη μαζί με το αγαπημένο τους προϊόν! (13:00 με 15:00)

Περισσότερες πληροφορίες:

WWF Walk: Κυριακή 14 Απριλίου (11.00 -16.00)

Ως επίσημο σημείο εκκίνησης του WWF Walk έχει οριστεί η πλατεία Κλαυθμώνος. Η συμμετοχή στις δράσεις του περιπάτου είναι δωρεάν. Μόνο η δράση στο Σημείο 7 του περιπάτου (εργαστήριο επαναχρησιμοποίηση πλαστικού- ομάδα «Πλαστικουργείο») έχει κόστος συμμετοχής €5. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθεύονται τον χάρτη και να ενημερώνονται για τις δράσεις, τόσο από το σημείο εκκίνησης (πλ. Κλαυθμώνος), όσο και από όλα τα υπόλοιπα σημεία του περιπάτου.