Αρχική InfoMommy Υγεία www.alzheimer-drasi.gr. Συμπληρώνουμε τη φόρμα και πατάμε αποστολή. Γνωστοποιούμε για την αναγκαιότητα εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αλτσχάιμερ.

www.alzheimer-drasi.gr. Συμπληρώνουμε τη φόρμα και πατάμε αποστολή. Γνωστοποιούμε για την αναγκαιότητα εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αλτσχάιμερ.

IMG_6662

«Εκρηκτικές» διαστάσεις συνεχίζει να λαμβάνει στις μέρες μας η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια, γενικότερα, καθώς προσβάλλει συνολικά περισσότερους από 39 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, η «έκρηξη» αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς έως το 2050 ο συνολικός αριθμός των πασχόντων υπολογίζεται ότι θα έχει ανέλθει στα 100 εκατομμύρια!

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 10 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και περισσότεροι από 5.4 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήττονται σήμερα από ΝΑ, ενώ στην Ελλάδα οι πάσχοντες φτάνουν τις 200.000. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, η ΝΑ αποτελεί μακράν τη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσο και τη συχνότερη αιτία άνοιας στον ηλικιωμένο πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτά τα δεδομένα, και με γνώμονα τη συνεχή ετήσια αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς, σε συνδυασμό με την άνοδο του προσδόκιμου επιβίωσης, η άμεση ανακάλυψη νέων αποτελεσματικών θεραπειών αποτελεί, πλέον, αδήριτη ανάγκη.

Αυτά τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21/09), η Καθηγήτρια Νευρολογίας – Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, η Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, Διευθύντρια Ιατρείου Μνήμης του Νοσοκομείου «Υγεία» κ. Παρασκευή Σακκά και ο δημοσιογράφος, περιθάλπων ασθενή με άνοια κ. Δημήτριος Τάκης.

Ζητούμε την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια, που θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της Άνοιας.
  • Ίδρυση εξειδικευμένων δομών και υπηρεσιών για ασθενείς με Άνοια όλων των σταδίων σε όλη την Ελλάδα.
  • Πρόσβαση όλων των ασθενών σε καινοτόμες φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες.
  • Σεβασμός στα δικαιώματα των ασθενών και θέσπιση νομικού πλαισίου για ασθενείς με Άνοια.
  • Εκπαίδευση και υποστήριξη των περιθαλπόντων των ασθενών.
  • Αναγνώριση της νόσου ως αναπηρίας, ώστε να δοθούν τα ανάλογα επιδόματα και βοηθήματα για τις οικογένειες των ασθενών με Άνοια. Η Άνοια πλήττει όλη την οικογένεια ως σύνολο και την απομυζά οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά.
  • Διάθεση κονδυλίων για την έρευνα σχετικά με τη νόσο Alzheimer.
  • Συνεργασία των αρμοδίων φορέων σε εθνικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη διάχυση καλών πρακτικών.

Με την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να γνωστοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο και ευαισθητοποιημένο πολίτη την αναγκαιότητα εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

www.alzheimer-drasi.gr

Παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο, συμπληρώστε το e-mail, υπογράψτε με το όνομά σας και πατήσετε αποστολή. Η συγκεκριμένη φόρμα αποστέλλεται αυτόματα, από τον κάθε παραλήπτη χωριστά και επώνυμα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους  Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.α. Στόχος μας είναι οι παραπάνω εκλεκτοί παραλήπτες να δεχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα, ώστε να δράσουν άμεσα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ δεν αποτελεί πολυτέλεια, αντίθετα είναι απολύτως απαραίτητο σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Τα στοιχεία μας αποδεικνύουν ότι  προσφέρει υποστήριξη στους ασθενείς και τις οικογένειές  τους, αλλά και συμβάλλει προκειμένου να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα η απαραίτητη εξοικονόμηση υγειονομικών και κρατικών πόρων.
Μόνο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των ασθενών και των οικογενειών τους και να καθυστερήσουμε όσο γίνεται την επιδείνωση της νόσου. Αντίθετα, η ελλιπής πρόσβαση ασθενών σε αποτελεσματικές θεραπείες και προγράμματα υποστήριξης οδηγεί σε ταχύτερη επιδείνωση της νόσου, δηλαδή σε ταχύτερη μετάβαση του ασθενούς στο σοβαρό στάδιο της νόσου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.