Xριστουγεννιάτικη πίτσα έλατο από την Αλεξία Αλεξιάδου

Θέλετε μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τους καλεσμένους σας ή την οικογένειά σας; Ιδού λοιπόν, μια πίτσα στο πνεύμα των ημερών…

Για 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 35-40′
Βαθμός δυσκολίας: **

Υλικά
για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μαγιά ξερή
3/4 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι

για τη γέμιση
1 κουτ. μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
1/3 κούπας κέτσαπ
2 κουτ. ντομάτα πελτέ
2 κούπες μοτσαρέλα ή άλλη μαλακιά γραβιέρα τριμμένη
6 φέτες μπέικον σε κομματάκια
6 φέτες ζαμπόν
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτελέση
Ετοιμάστε τη ζύμη. Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ, ώσπου να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το γάντζο ζυμώματος και συνεχίστε το ζύμωμα για 5′, ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Βάλτε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, χαλαρά κι αφήστε τη να φουσκώσει 1 ώρα.

Ανακατέψτε την κέτσαπ με τον πελτέ και το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά το μπέικον, στραγγίστε και πετάξτε το λίπος. Λαδώστε καλά ένα ταψί σε σχήμα έλατο. Στρίψστε μέσα τη ζύμη. Αλείψτε τη με τη μουστάρδα και κατόπιν απλώστε επάνω το μείγμα της κέτσαπ.

Στρώστε και καλύψτε όλη την επιφάνεια με τις φέτες ζαμπόν. Πασπαλίστε με το σοταρισμένο μπέικον και κατόπιν με την τριμμένη μοτσαρέλα και το κεφαλοτύρι. Στολίστε με τις λωρίδες της πιπεριάς, σχηματίζοντας τα κλαδιά του ελάτου και βάλτε τα μισά ντοματίνια εδώ κι εκεί σαν μπαλίτσες. Τρίψτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Ψήστε την πίτσα στους 180 C, 35-40′. Σερβίρετέ τη ζεστή.

Ροή Ειδήσεων