Χαλάνδρι: Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη του βρέφους

Χαλάνδρι: Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη του βρέφους

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μία -πιθανόν- γυναίκα αφήνει σε ένα σάκο το βρέφος των μόλις δύο μηνών στο Χαλάνδρι.

Το βρέφος είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία τσάντα πλάτης ανοιχτή στο πάνω μέρος, ήταν καθαρό και περιποιημένο, και φορούσε σκούφο, κάλτσες, παντελόνι και άλλα ρούχα για να μην κρυώνει. Στο εσωτερικό της τσάντας βρέθηκε και ένα εκτυπωμένο σημείωμα που έγραφε: «Με λένε Βασιλική».

Το κοριτσάκι εντόπισε ένας αστυνομικός που έκανε βάρδια σε φύλαξη πολιτικού προσώπου, όταν άκουσε κάτι σαν κλάμα στην παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Βοιωτίας και Ευβοίας.

Η γυναίκα φαίνεται να έκανε δύο κύκλους στην περιοχή πριν αφήσει το μωρό, καθώς θεωρούσε ότι δεν την έβλεπε ο αστυνομικός που υπηρετεί στην ασφάλεια πολιτικού. Ο αστυνομικός είδε τη σκηνή και πλησίασε στο σημείο που είχαν αφήσει τη τσάντα και είδε μέσα το παιδί.

Μέσα σε σχολική τσάντα

Πρόκειται για σχολική τσάντα και γι’ αυτό εικάζουν οι αστυνομικοί ότι μπορεί η οικογένεια να έχει και άλλα παιδιά που να πηγαίνουν σχολείο.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν έρευνες πόρτα πόρτα, ενώ θα γίνει έρευνα και στα μαιευτήρια για το ποια παιδιά γεννήθηκαν πριν από δύο μήνες.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, είναι καλά στην υγεία του όπως και όλες οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εγκατάλειψης βρέφους μέσα σε χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών, όταν τον Σεπτέμβριο εγκαταλείφθηκε ένα ακόμη βρέφος στο Πεδίον του Άρεως.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τι έγραφε το σημείωμα δίπλα στο μωρό που εγκατέλειψαν στο Χαλάνδρι

Χαλάνδρι: Μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε σακίδιο

Τραγωδία στην Άρτα: Καλά νέα για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε