Αρχική Νέα Χαλκίδα: Σάπια πορτοκάλια μοιράστηκαν σε μαθητές

Χαλκίδα: Σάπια πορτοκάλια μοιράστηκαν σε μαθητές

φροθτα

Σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας μοιράστηκαν σάπια πορτοκάλια σε ποσοστό 50% περίπου  στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίθετα τα αχλάδια και μήλα μέσα στις ίδιες συσκευασίες δεν βρέθηκαν να έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αρμόδιοι γεωπόνοι της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Εύβοιας αλλά και οι επόπτες δημόσιας υγείας που πήγαν επιτόπου και εξέτασαν ένα προς ένα όλα τα κιβώτια με φρούτα για τους μαθητές με εντολή εισαγγελέα.

Από νωρίς το πρωί που έγιναν καταγγελίες στην εισαγγελία πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διετάχθη έρευνα και μάλιστα δόθηκε εντολή να μην μοιραστεί τίποτα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών γεωπόνων οι οποίοι και συντάσσουν την έκθεση τους «το σάπισμα των φρούτων είναι πολύ παλιότερο» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι «είχαν τα ίδια προβλήματα και την ημέρα της φόρτωσης τους» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επέδρασε στην ποιότητά τους το τριήμερο της Αποκριάς που παρέμειναν στο σχολείο.

Το μεσημέρι στη Χαλκίδα συγκροτήθηκε σύσκεψη όπου μετείχε κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι αρμόδιος φορέας για την εξέλιξη του προγράμματος αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Παλιαλέξης που συντόνισε από πολύ νωρίς τις ενέργειες των κατά τόπους διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι η παρτίδα των φρούτων, έφτασε στα συγκεκριμένα σχολεία αφότου είχαν φύγει οι μαθητές την περασμένη Παρασκευή. Ένα τμήμα από αυτή την παρτίδα έμεινε εκτός ψυγείων περιμένοντας σήμερα την επιστροφή των μαθητών. Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι του σχολείου «δεν είχαν ειδοποιηθεί για την παραλαβή τους δύο μέρες πριν όπως προβλέπει η εντολή που έχουν από το υπουργείο Παιδείας». Ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος μεταφοράς των φρούτων ενώ και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν άγνωστες και οι λεπτομέρειες από την σύμβαση μεταξύ του ιδιώτη αναδόχου του προγράμματος και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ήδη με επείγουσα εγκύκλιό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Στερεά Ελλάδα Ηλ. Παλιαλέξης υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να παραλαμβάνουν οι επιτροπές των δημοτικών σχολείων φρούτα αν δεν έχουν ειδοποιηθεί δύο μέρες πριν και να έχουν συμφωνήσει για τον χρόνο παραλαβής τους. Παράλληλα σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν, δεν θα γίνεται η παραλαβή τους μετά το τέλος του μαθήματος την Παρασκευή έτσι ώστε να μην υπάρχει ενδιάμεσα σαββατοκύριακο όπου η παραμονή τους μέχρι τη Δευτέρα είναι δυνατόν να επιφέρει αλλοιώσεις. Ακόμη υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε οτιδήποτε περιέχει η κάθε συσκευασία φρούτων και αν διαπιστωθούν αποκλίσεις στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά να υπάρχει άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών οι οποίες και θα αποφασίζουν για την ποιοτική τους κατάσταση και για το αν θα πρέπει να δοθούν στους μαθητές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.