- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χαλκηδόνιο Ωδείο: Ανακαλύψτε τον μαγικό κόσμο της μουσικής σε ένα πρότυπο μουσικό εκπαιδευτήριο

Με επίκεντρο πάντα τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, το Χαλκηδόνιο Ωδείο [2], ένα πρότυπο μουσικό εκπαιδευτήριο που λατρεύει τη μουσική, συνεχίζει να χαράσσει τη δική του πορεία στην μουσική εκπαίδευση.

Σε τι βοηθά η μουσική παιδεία ένα παιδί

Η μουσική παιδεία ενισχύει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη κοινωνικότητα, την έκφραση.

Παράλληλα, εξασκεί την παρατηρητικότητα και συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τις πολύ μικρές ηλικίες

Τα μαθήματα αφορούν κάθε ηλικία και κάθε μουσικό γνωστικό πεδίο.

Φοίβος Δεληβοριάς, Οδυσσέας Ιωάννου

Η μουσική προπαιδεία και τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με τις ευφάνταστες θεματικές «Γερμανικά σε ΝΤΟ#», «Ταξίδι στον πλανήτη Μουσικόνιους», «Η Μελωδική Μινόρε και ο βιαστικός Ματζόρε» δίνουν τις σωστές βάσεις στα πρώτα μουσικά βήματα των παιδιών.

Τα εργαστήρια

Επιπλέον, τα εργαστήρια Φωνητικής, Τραγουδοποΐας, Μελοποίησης και Στιχουργικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες καλύπτουν όλα τα πεδία ενδιαφέροντος γύρω από τη μουσική.

-Εργαστήρι Φωνητικής Ερμηνείας με την Ρίτα Αντωνοπούλου
-Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού με τους Νατάσσα Μποφίλιου και Θέμη Καραμουρατίδη
-Εργαστήρι Τραγουδοποιΐας με τον Φοίβο Δεληβοριά
-Εργαστήρι Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου
-Εργαστήρι Στιχουργικής με την Ελένη Φωτάκη

Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου

Αξίζει να τονίσουμε ότι σε προηγούμενα εργαστήρια, μεταξύ των εισηγητών και των προσκεκλημένων ήταν οι Οδυσσέας Ιωάννου, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Γιώτα Νέγκα, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, η Αφροδίτη Μάνου, η Λίνα Δημοπούλου, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Βραβεία και επιτυχίες

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, τα αναρίθμητα πρώτα βραβεία που έχουν αποσπάσει οι μαθητές του Ωδείου σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς και διεθνή φεστιβάλ, καθώς και οι επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Πανεπιστήμιο.

Εδώ τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Το Χαλκηδόνιο Ωδείο, τηρώντας τις κτηριακές υποδομές, τα μέτρα ασφάλειας και με καθηγητές αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού, παρέχει πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος. Καταξιωμένοι σολίστ, καθηγητές, παιδαγωγοί, καθώς και γνωστοί διαπρεπείς καλλιτέχνες διδάσκουν όλα τα μουσικά όργανα, παραδοσιακά και θεωρητικά μαθήματα όλων των βαθμίδων.

Επιπλέον, σε ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας διεξάγονται μαθήματα Φωνητικής, Κλασικού και Μοντέρνου Τραγουδιού, αλλά και Ορθοφωνίας, ενώ γίνεται προετοιμασία και για το Μουσικό Πανεπιστήμιο.

Στο Χαλκηδόνιο Ωδείο διδάσκονται

Κλασικός κύκλος σπουδών:
Ανώτερα θεωρητικά – πιάνο – κιθάρα – βιολί – βιολοντσέλο – κλαρίνο – τρομπέτα – φλάουτο – βυζαντινή μουσική κ.λ.π.

Τμήματα:Αρμονίας – Αντίστιξης – Φούγκας – Ενορχήστρωσης – Σύνθεσης

Μοντέρνος κύκλος σπουδών:

Αρμόνιο – ηλεκτρική – ακουστική κιθάρα – ηλεκτρικό μπάσο – jazz κιθάρα – μοντέρνο πιάνο – ντράμς – ακορντεόν – μπουζούκι – μαντολίνο – μπαγλαμάς – τουμπερλέκι – ελαφρό τραγούδι – ορθοφωνία κ.λ.π.

Τμήματα φωνητικής:
Κλασικό τραγούδι – Μοντέρνο – Ελαφρό Τραγούδι – Ορθοφωνία

Τμήματα μουσικής προπαιδείας

Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού

Προετοιμασία για το μουσικό πανεπιστήμιο

Επίσης λειτουργεί και παιδική – εφηβική χορωδία, με πολλές εκδηλώσεις, καθώς και τμήματα προσχολικής αγωγής, ενώ λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες .

Νέα εργαστήρια ανακοινώνονται στη διάρκεια της χρονιάς, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε στο site (halkidonio.gr [3]) αλλά και στην επίσημη σελίδα του Ωδείου στο Facebook (Halkidonio Odeio [4]).

Το Χαλκηδόνιο Ωδείο, εδώ και χρόνια, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ’ εμάς και τις πραγματικές αξίες της μουσικής. Αν θέλετε να ανακαλύψετε κι εσείς αυτήν τη μοναδική εμπειρία, τότε μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα γνωριμίας με το ωδείο και τους καθηγητές του στα τηλ. 2102530080 και 2102856196.