- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χαμόγελο του Παιδιού: Απενεργοποιείται το Amber Alert για τον 13χρονο Θανάση – Τι δείχνει η πορεία των ερευνών

Καθώς ο Θανάσης Σ., 13 ετών δεν έχει βρεθεί ακόμα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα προχωρήσει στην απενεργοποίηση του Amber Alert. Ωστόσο συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό για τον εντοπισμό του 13χρονου Θανάση σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και εκτός συνόρων με τη συνδρομή της Interpol.   Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει λόγο για «προσπάθειες αποπροσανατολισμού» των ερευνών, τις οποίες εμμέσως αποδίδει σε συγκεχυμένες πληροφορίες που δόθηκαν από το συγγενικό περιβάλλον του αγοριού.   Επιπλέον αφήνει αιχμές στην ανακοίνωση για το πόσο εύκολο είναι να βγάλουν στο εξωτερικό ένα παιδί το οποίο έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένο.

Το κείμενο της ανακοίνωσης

Ο Θανάσης, εξαφανίστηκε στις 23/03/2018 από το Περιστέρι και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την ίδια ημέρα προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης πολιτών για περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, Amber Alert.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Interpol, την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.

Παράλληλα, με την ενεργοποίηση του Amber Alert διανεμήθηκαν οι αφίσες της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση σε αερολιμένες, διασυνοριακούς σταθμούς, λιμενικούς σταθμούς καθώς και στα περιπολικά οχήματα της Άμεσης Δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έρευνες για ένα παιδί που έχει εξαφανιστεί τόσες μέρες, δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του.

Δυστυχώς, η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο Θανάσης να βρίσκεται στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του.

Οι νεότερες εξελίξεις στην εξαφάνιση του παιδιού

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η εξαφάνιση του μικρού Θανάση παραπέμπει σε μια οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του 13χρονου, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια είχε βρει στην οικογένεια του «Χαμόγελου» την ουσιαστική ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί.

Όλοι όσοι αγαπούν τον Θανάση, από το Σπίτι που μεγάλωνε, από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από την ομάδα του μπάσκετ και από τη γειτονιά τον περιμένουν να γυρίσει πίσω στην ασφάλεια και τη ζεστασιά που του αξίζει!

Η έκκληση του Χαμόγελου του Παιδιού

Παρακαλείται οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά -έστω και ανώνυμα- με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Οι δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου στο Infokids.gr

«Να μην αφήνουν οι γονείς τις οδηγίες κάποιων να τους παραπλανούν. Οι πρώτες ώρες της εξαφάνισης ενός παιδιού είναι οι πιο κρίσιμες», ήταν τα λόγια που ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος ζήτησε να τονίσουμε, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας [1] που είχαμε πριν λίγες μέρες μαζί του, με αφορμή την εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση την περασμένη Παρασκευή από το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Περιστέρι. Ζητήσαμε από τον κ. Γιαννόπουλο πληροφορίες για την οικογένεια του παιδιού και κατά πόσο πιστεύει, ότι το παιδί το πήραν εκείνοι: «Η γιαγιά του είναι Ελληνίδα, ο πατέρας του Αιγύπτιος και αυτή τη στιγμή είναι και οι δύο στην Ελλάδα. Το παιδί σίγουρα το άρπαξαν και μάλιστα, αυτοί που το άρπαξαν το είχαν προετοιμάσει αυτό που έκαναν εδώ και καιρό. Όποιος και να το έχει πάρει το παιδί, το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά –φοβόμαστε, ότι το παιδί βρίσκεται ξανά σε συνθήκες βασανισμού και εκμετάλλευσης. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς και να λέει κανείς ‘ε, στην οικογένειά του θα έχει πάει, καλά θα είναι’. ΔΕΝ θα είναι καλά!»