«Χαμόγελο του Παιδιού»: Με εισαγγελική εντολή τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους

Ένας Λαχνός, Χιλιάδες Χαμόγελα και πολλά δώρα

Στη φροντίδα του συλλόγου «Xαμόγελο του Παιδιού», μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, βρίσκονται προσωρινά τα δύο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Ζάκυνθο και ο Κώστας Γιαννόπουλος εξιστορεί στην ΕΡΤ τι πρόκειται να γίνει για τα αθώα θύματα αυτής της οικογενειακής τραγωδίας.

Οι δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου

«Έγινε πολύ καλή δουλειά από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπήρξε μια γενικότερη φροντίδα των παιδιών, από τις πρώτες ώρες, που βέβαια δεν καλύπτεi τη φρίκη την οποία περνούσαν» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά -με εισαγγελική εντολή- έχουν πάει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους. «Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν».

To oικογενειακό περιβάλλον έχει τον πρώτο λόγο

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών, με το οικογενειακό περιβάλλον να έχει τον πρώτο λόγο.

Μιλώντας για ανάλογα περιστατικά που τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά στον τόπο του εγκλήματος ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι ποτέ δεν ξεπέρασαν αυτό που βίωσαν.

«Αν δεν ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήταν στην παραβατικότητα 100%» είπε ο κ. Γιαννόπουλος αναφέροντας ότι συγκεκριμένο παιδί που βίωσε αυτό το τραύμα, χρόνια μετά, έχει ένταση και θυμό.

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε και μια άλλη διάσταση σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ο ένας γονιός δολοφονείται και ο άλλος περνάει χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τι συμβαίνει δηλαδή όταν αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος και επιχειρεί να προσεγγίσει τα παιδιά του, τα μένουν σε κάποιο ίδρυμα ή σε συγγενείς.

«Σκεφτείτε τα διλήμματα που μπαίνουν στην ψυχή του παιδιού», τόνισε. Το ευχάριστο, μέσα σε αυτή την τραγωδία, είναι ότι χάρη στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα ειδικών τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωράνε τη ζωή τους και σπουδάζουν.

Διαβάστε επίσης:

«Έκανε τα πάντα για μας και δεν ήμουν εδώ να την σώσω»: Ραγίζει καρδιές ο 19χρονος γιος – Τι θα γίνουν τα ανήλικα αδέρφια του

Kρήτη: Έρευνα για τον 17χρονο που αυτοκτόνησε – Στους αστυνομικούς το κινητό του – Η λεπτομέρεια που προβληματίζει

Θρίλερ στο Περιστέρι: Ασφυκτικός ο θάνατος της 17χρονης – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συντρόφου της