«Χαμόγελο του Παιδιού»: Θετικά στον κορωνοϊό τρία παιδιά και μία εργαζόμενη

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρία παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα δύο παιδιά πήγαιναν σε σχολείο, το οποίο έχει κλείσει λόγω πολλών κρουσμάτων.

Στο σπίτι του Μοσχάτου μένουν 25 συνολικά παιδιά, ενώ σε αυτό εργάζονται με βάρδιες 18 εργαζόμενοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 17χρονος παρουσιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με υψηλό πυρετό, 38,6 και διαγνώστηκε με κορωνοϊό , με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αργότερα, θετική βρέθηκε και μία εργαζόμενη, ενώ σήμερα βρέθηκαν άλλα δύο θετικά παιδιά ασυμπτωματικά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο κ.Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα βρέθηκαν στο σπίτι του Χαμόγελου στο Μοσχάτο και ο ίδιος έχει ενημερώσει τις αυτοδιοικητικές αρχές.

H ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σε ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος με αίσθημα ευθύνης ενημέρωσε την ελληνική κοινωνία για τα θετικά κρούσματα σε παιδιά και εργαζόμενη σε Σπίτι του Οργανισμού, που βρέθηκαν σήμερα 2 Οκτωβρίου κατόπιν tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Πώς έγινε ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος, παρουσίασε το ιστορικό βάσει του οποίου:

● Την Κυριακή 27/09, το βράδυ, ένα από τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι εμφάνισε πυρετό. Αυτόματα, μπήκε σε καραντίνα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες απομόνωσης που τηρούνται στα σπίτια του Οργανισμού από την έναρξη της πανδημίας.

● «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, όπου λάβαμε οδηγίες και κατευθύνσεις.

● Τη Δευτέρα 28/9, εργαζόμενη στο σπίτι και εκτός βάρδιας εμφάνισε πυρετό, η οποία και παρέμεινε σπίτι της.

● Την Τετάρτη 30/9 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, επισκέφθηκε το σπίτι, πραγματοποίησε tests δειγματοληπτικά σε συνολικά 19 άτομα.

● Σήμερα, Παρασκευή 02/10, ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι συνολικά τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία εργαζόμενη βρέθηκαν θετικοί.

● Στο τρίωρο που ακολούθησε της παραπάνω ενημέρωσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε εκ νέου το Σπίτι του Οργανισμού, όπου και πραγματοποίησε tests σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Παραμένουμε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

● Το σπίτι μπαίνει σε 14ημερη καραντίνα

● Ολοκληρώνεται η απολύμανση του Σπιτιού από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού καθώς και των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και τους εργαζόμενους του από 27/9 έως και σήμερα.

● «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει την καταγραφή όλων των επαφών των παιδιών και εργαζομένων του Σπιτιού, ευελπιστώντας να συνδράμει έτσι στη διαδικασία ιχνηλάτισης που πρέπει να κάνει ο ΕΟΔΥ.

● Ο Πρόεδρος του Οργανισμού επικοινώνησε με το γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τον Δήμαρχο της περιοχής που βρίσκεται το Σπίτι.

Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τηρεί από την αρχή της πανδημίας πολύ αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και των εργαζομένων σε αυτά. Έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους συναρμόδιους φορείς.