Χαμόγελο του Παιδιού: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 10χρονου Feryar και του 11χρονου Fria από τη Σερβία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από τον συνεργαζόμενο φορέα του στη Σερβία, πώς ο Feryar 10 ετών και ο Fria 11 ετών, βρέθηκαν στη Γερμανία και είναι καλά στην υγεία τους. Οι ανήλικοι είναι ασφαλείς και αναμένεται η επανένωσή με την οικογένειά τους.

Στις 15 Δεκεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δημοσιοποιήσει στην Ελλάδα την εξαφάνιση των αδερφών Feryar (ον.) Sale Rasul (επ.), 10 ετών και Frια (ον.) Sale Rasul (επ.), 11 ετών συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για την ανεύρεσή τους. Οι ανήλικοι είχαν εξαφανιστεί στις 07/12/2016 από τη Σερβία. Η οικογένεια είχε ξεκινήσει από το Ιράκ προς την Ευρώπη και στην διαδρομή τα παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους . Σύμφωνα με πληροφορίες του συνεργαζόμενου φορέα, “ASTRA-Anti-trafficking action”,τα δύο αδέρφια ενδέχεται να έπεσαν θύματα παράνομης διακίνησης.

Για την εξαφάνιση των Feryar και Fria «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερωθεί από τον συνεργαζόμενο του φορέα στη Σερβία, “ASTRA-Anti-trafficking action”, από όπου του ζητήθηκε στο πλαίσια των διεθνών συνεργασιών του να συνδράμει στην αναζήτησή τους, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία των ανήλικων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.