Αρχική Νέα Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκαν 2 προσφυγόπουλα αδερφάκια - Μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθούν;

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκαν 2 προσφυγόπουλα αδερφάκια - Μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθούν;

Στις 21/10/2015 εξαφανίστηκαν ο Μασσούν Τζαμίλ, 7 ετών και ο Μοχαμάντ Τζαμίλ, 5 ετών, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τους γονείς τους με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο Μασσούν Τζαμίλ, έχει ύψος 100 εκ, ζυγίζει 30 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια

Ο Μοχαμάντ Τζαμίλ , έχει ύψος 0.70 εκ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει ξανθά μαλλιά και μαύρα μάτια.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου υπάρχει αύξηση των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν δια θαλάσσης, πολλοί από αυτούς έχοντας στόχο να μετακινηθούν σε άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ. Το 2014, περίπου 43.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Υ.Α. από τις αρχές του 2016 μέχρι τις 14 Μαρτίου, περισσότεροι από 143.634 άνθρωποι πέρασαν από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας σε 1.000.357 τον αριθμό των αφίξεων μέσω θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου 2015 ενώ 3.210 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Από αυτούς, το 34% είναι γυναίκες και παιδιά. O αριθμός των αφίξεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 έφτασε στο 1.000.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, 131.724 άνθρωποι διέσχισαν κατά το πρώτο δίμηνο του έτους 2016 τη Μεσόγειο, ξεπερνώντας ήδη τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον, σχεδόν το 60% των από θαλάσσης αφίξεων στην Ελλάδα απαρτίζεται από γυναίκες και παιδιά, όταν τον Ιούνιο του 2015 ήταν λιγότερο από 30%.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.

Παράλληλα, στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους τίθεται το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ συνεργάζεται κατά περίπτωση και με κάθε άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα καθώς και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.