Χαμός στην Καρδίτσα: Χειροπέδες σε ζευγάρι 15χρονων που κάθονταν σε πάρκο

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, η σύλληψη έγινε σε 22χρονη και όχι 15χρονη όπως αρχικά δημοσιεύτηκε, όταν αστυνομικός πλησίασε για να ελέγξει σχετικά με το μήνυμα που έπρεπε να έχει στείλει για να δικαιολογήσει την έξοδό της λόγω των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού που είναι σε ισχύ. Από το σημείο εκείνο φαίνεται σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές να υπήρξε απείθεια από πλευράς της 22χρονης με τον αστυνομικό να προχωρά στη σύλληψή της. Από πλευράς των κατοίκων της περιοχής που αντέδρασαν έντονα κατά τη διαδικασία σύλληψης, μεταφέρεται πως υπήρξε υπέρμετρος ζήλος από πλευράς της αστυνομίας που οδήγησε σε σύλληψη για ένα συμβάν που θα έπρεπε να μην οδηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ζήτημα πήρε διάσταση στην Καρδίτσα από πολίτες που έκαναν καταγραφή του γεγονότος με βίντεο και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

—————————————————————————————————

Την έντονη αντίδραση περαστικών προκάλεσε η σύλληψη δύο εφήβων το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Το ζευγάρι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, καθόταν σε παγκάκι, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τους πέρασαν χειροπέδες.

Η ιστοσελίδα eviathema που πρώτη δημοσίευσε το συμβάν, προβάλει και βίντεο, στο οποία φαίνεται ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος τον νεαρό (ή τη νεαρή, σύμφωνα με άλλα μέσα) προσπαθώντας να βάλει χειροπέδες, ενώ αρκετός είναι ο κόσμος που σπεύδει στο σημείο αρκετά ενοχλημένος από αυτό που συμβαίνει:

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο ζευγάρι. Εικάζεται ότι η ένταση ξεκίνησε με αφορμή του lockdown. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι ήταν μόνο του στο σημείο -δεν υπήρχε συνωστισμός δηλαδή- και ήταν πριν τις 21.00 το βράδυ.