Αρχική Νέα Χανιά: Οι γονείς των μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παράπονά τους για τα σχολικά κενά

Χανιά: Οι γονείς των μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παράπονά τους για τα σχολικά κενά

Aπόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών και πρωτότυπη ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί γονείς από το 4ο νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών στα Χανιά με αίτημα να στελεχωθεί το σχολείο με ένα ακόμα εκπαιδευτικό. Βρέθηκαν στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου και στόλισαν ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια μηνύματα με το αίτημα τους.

Τα στολίδια - μηνύματα που κρεμάστηκαν στο δέντρο ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Είμαστε ολοήμερο - χρειαζόμαστε άλλη μια νηπιαγωγό», «και τα προνήπια στο ολοήμερο», «φέρτε άλλη μια κυρία» και άλλα. Το αίτημα των γονέων είναι να τοποθετηθεί ένας ακόμα νηπιαγωγός ώστε να λειτουργήσει και δεύτερο ολοήμερο τμήμα στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr τα όσα ανέφεραν εκπρόσωποι τους η τοποθέτηση ενός ακόμα εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο είναι επιβεβλημένη. «Με το να μην λειτουργεί το 2ο ολοήμερο 16 οικογένειες δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους μέχρι το μεσημέρι και αναγκάζονται να τα παίρνουν στις 12.30. Ακόμα όμως και τα παιδιά που πάνε στο ολοήμερο αλλάζουν 3 δασκάλες», υποστήριξε το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου..

Τόνισε δε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες οικογένειες καθώς λόγω του ό,τι αναγκάζονται να πάρουν τα παιδιά νωρίτερα αδυνατούν οι γονείς να εργαστούν.

«Είναι δύσκολο για τα παιδιά τα μισά να φεύγουν στις 12.30 και τα άλλα μισά στις 3.30 να αλλάζουν τάξη και δασκάλες. Δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό και θα πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν την ίδια αντιμετώπιση», ανέφερε η Ειρήνη Πολέντα από τον Σύλλογο Γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου Κουνουπιδιανών, ενώ επεσήμανε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλα πολλά σχολεία των Χανίων.

Να σημειώσουμε τέλος ότι από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση στη διαμαρτυρία των γονέων καθώς ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας απουσίαζε. Το αίτημα δε των γονιών να συναντηθούν με κάποιον αντικαταστάτη του προϊσταμένου δεν βρήκε ανταπόκριση αφού, όπως τους έγινε γνωστό, δεν υπήρχε κάποιος υπάλληλος που να αναπληρώνει τον προϊστάμενο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.