Αρχική InfoMommy Νέα Χάνω Βάρος - Κερδίζω Ζωή (24/10)

Χάνω Βάρος - Κερδίζω Ζωή (24/10)

shutterstock_1668011
Μια Εκδήλωση για Παιδιά, Γονείς και Επιστήμονες Υγείας με τον τίτλο «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Αυξημένου Βάρους Σώματος κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία».

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545).

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα, και έχει αναλάβει τον συντονισμό και διεκπεραίωση όλων των σχετικών δράσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για τη διαχρονική παρακολούθηση, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των παιδιών και εφήβων με υπερβαρότητα και παχυσαρκία από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση στην Ελλάδα.

Η 24η Οκτωβρίου, έχει ορισθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας». Με αφορμή τον εορτασμό της, προγραμματίζουμε διοργάνωση εκδήλωσης για την αγωγή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2013, στο Πολεμικό Μουσείο και ώρες 17:30-20:30.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.