Αρχική InfoMommy Νέα Χαράτσι ΔΕΗ: Περισσότερες δόσεις ή και απαλλαγή

Χαράτσι ΔΕΗ: Περισσότερες δόσεις ή και απαλλαγή

ΔΕΗ

Πρόταση της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το χαρατσι της ΔΕΗ φαίνεται πως τελικά έγινε αποδεκτή από την τρόικα. Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ανακοίνωσε στη Βουλή σχετική προσθήκη – αναδιατύπωση στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις ή μείωση του ύψους του «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ ή πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση της καταβολής του για πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής ήταν ότι για ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία και ανήκουν στην κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών σε πρόσωπο που ευρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλείται με φτώχεια, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα εξειδικευθούν τα κριτήρια και θα καθορισθούν τα αρμόδια όργανα και η εφαρμοστέα διαδικασία για την πληρωμή του Ε.Ε.Τ.Α. σε περισσότερες δόσεις ή για τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή για την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, έτσι ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.