Χαρδαλιάς: “Κανείς δεν θα σταματήσει για έλεγχο μια μάνα που κυκλοφορεί έξω με τα 2 παιδιά της” – Τι ισχύει για τις μετακινήσεις γονέων και παιδιών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ερωτηθείς από το Infokids.gr για το πώς μπορεί ένας γονέας να κινείται πεζός με τα παιδιά είτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο, είτε για σωματική δραστηριότητα είτε να για ψωνίσουν διευκρίνισε τα εξής:

Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις. Κανείς δεν θα σταματήσει μια μάνα που κυκλοφορεί έξω με τα 2 παιδιά της, για έλεγχο, τη στιγμή που δεν έχει κάπου να τα αφήσει, εφόσον πραγματικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να θέλει να περπατήσει ή οτιδήποτε άλλο. Aς μην μπούμε σε μια διαδικασία περιπτωσιολογίας, γιατί πολλές φορές ο καθείς τα μεταφράζει με τη δική του εσωτερική δικαιολογία.

H αναλυτική απάντηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά

“Η ερώτηση είναι λίγο, επιτρέψτε μου να πω, διθυραμβική. Δηλαδή την ίδια στιγμή θα βγάζει το κατοικίδιο, τα παιδιά, θα κάνει τα ψώνια. Αυτό που λέμε είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις.

Κανείς δεν θα σταματήσει μια μάνα με δυο παιδάκια τη στιγμή που δεν έχει κάπου να τα αφήσει εφόσον πραγματικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να θέλει να περπατήσει ή οτιδήποτε άλλο.

Ξέρετε κάτι, ας μην προσπαθούμε να μπούμε σε μια διαδικασία περιπτωσιολογίας η οποία απομονώνει κάποια πραγματικά δεδομένα. Διότι αυτά τα πραγματικά δεδομένα πολλές φορές ο καθένας τα μεταφράζει ανάλογα με τη δική του εσωτερική δικαιολογία.

Έχω πει από την πρώτη στιγμή όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Και δεν λέω, προς Θεού, για μια μονογονεϊκή οικογένεια.

Αλλά νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε αυτό, που ευκαιρίας δοθείσης της ερώτησης της αγαπητής δημοσιογράφου, το παρατηρήσαμε το σαββατοκύριακο. Υπήρχε μια έξαρση σε τηλέφωνα από συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας σε σχέση με το τι θέλουν να κάνουν. Ήταν εντυπωσιακό και το λέω έτσι πολύ απλά ότι την Παρασκευή το μείζον ζήτημα ήταν είχαν παντού διαλυθεί τα υδραυλικά σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών και όλοι έπρεπε να μεταβούν για να τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι όλους να νιώθουν την ανάγκη να πάνε στα εξοχικά τους αλλά ξέρετε κάτι; Είναι θέμα ευθύνης για όλους.”

Ακούστε και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου