Χαρδαλιάς: Τα σχολεία είναι απόλυτα ασφαλή για τους μαθητές εν μέσω κορωνοϊού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας επεσήμανε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, παρά την καλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, καθώς αυτό είναι εύκολο να ανατραπεί.

Το προφίλ όσων σχολείων ή τάξεων έχουν κλείσει προσωρινά λόγω κρουσμάτων

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά.

Σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Δεν υπάρχει διασπορά κρουσμάτων εντός των σχολικών μονάδων

Παρατήρησε πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, αναφέροντας ενδεικτικά πως οι μαθητές με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αντιπροσωπεύουν το 0,016% του συνόλου των μαθητών, και οι εκπαιδευτικοί ποσοστό 0,033%, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς. Ανέφερε μάλιστα ότι “Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί.”