Χάρη στην δωρεά μυελού των οστών σώθηκε ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστων!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “Μία νεαρή φοιτήτρια προσέφερε αιμοποιητικά κύτταρα σε ένα παιδί με σοβαρό αιματολογικό νόσημα που έχρηζε μεταμόσχευσης μυελού των οστών. 

Η πράξη της αυτή χάρισε ένα καινούργιο ξεκίνημα στο μικρό λήπτη για μία ζωή πλημμυρισμένη από υγεία, ελπίδα, ατελείωτο παιχνίδι και αγάπη.

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!

Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!

H ανάρτηση από το Όραμα Ελπίδας

Διαβάστε επίσης:

Εάν ένα παιδί σε δει να κλαις .. Θα σε χαϊδέψει ,για να σου απαλύνει τον πόνo: Το viral κείμενο που μας “‘αγγιξε”

Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (14/1)

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η ανήλικη γυναίκα του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε θανάσιμα σε καταδίωξη – Έχουν ένα μωρό