Αρχική InfoMommy Νέα Χαρίστε τα παλιά βιβλία των παιδιών σε άλλα που αδυνατούν να τα αποκτήσουν

Χαρίστε τα παλιά βιβλία των παιδιών σε άλλα που αδυνατούν να τα αποκτήσουν

booksΠρόγραμμα για τη συγκέντρωση και διανομή βιβλίων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων. Στόχος του προγράμματος είναι η συγκέντρωση 3000 βιβλίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε σχολεία που βρίσκονται σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, όπου τα παιδιά δυσκολεύονται να αγοράσουν από μόνα τους ένα βιβλίο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας των οικογενειών. Μην ξεχνάτεότι το βιβλίο θεωρείται από πολλούς ως το «πολυτιμότερο φθηνό αγαθό».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.Το μήνυμα που στέλνουν οι εμπνευστές της δράσης είναι ότι ήρθε η ώρα η γνώση, που είναι ένα δικαίωμα για όλους, να μοιραστεί ισότιμα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κάλεσαν όσους έχουν ένα ή περισσότερα βιβλία που μένουν σκονισμένα σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης τους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χαρίζοντάς το σε παιδιά που πιθανώς να τους φανεί χρήσιμο.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πώς μπορούν να βοηθήσουν με ένα τηλεφώνημα στο 210 3470761.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.