«Χαρτί και Καλαμάρι» τα εφόδια μας για μια Χριστουγεννιάτικη Κυριακή στη Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (7/12)

1724554_10152852316118826_6463756862342033571_nΗ Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χαρτί και Καλαμάρι» την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 πμ στις εγκαταστάσεις της Σχολής (κτίριο Princeton).

H εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, θα διαρκέσει έως τις 15.00 μμ και περιλαμβάνει:

– Εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων κατασκευών από πρωτότυπα, ανακυκλωμένα υλικά! (χωρίς δήλωση συμμετοχής)

– Εργαστήρια « Παίζω με τα Κόμικς» βασισμένα σε βιβλία του Τάσου Αποστολίδη (χωρίς δήλωση συμμετοχής)

– Έκθεση Παιδικών Κόμικς (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΩΜΟΣ) & Παιδικού Βιβλίου (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ)

– «Ποιος είναι τελικά ο Άγιος Βασίλης;”
Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο δύο μπερδεμένα ξωτικά αναζητούν πληροφορίες για τον Άγιο Βασίλη από αυτούς που τον γνωρίζουνε καλύτερα : τα παιδιά ! Μια ευκαιρία έκφρασης και επικοινωνίας όπου δίνουμε βήμα στα παιδιά να μας πούνε την δικιά τους εκδοχή για το πιο αγαπημένο πρόσωπο των Χριστουγέννων. Τα παιδιά βιντεοσκοπούνται με στόχο την παραγωγή ενός ολιγόλεπτου video που θα μας διηγείται με τον μοναδικό τρόπο των παιδιών την ιστορία των Χριστουγέννων!

Christmas-craft-for-kids-1-2

– Εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας για παιδιά με την «Τέλα» και τον «Σπάγγο» (με δήλωση συμμετοχής)

– Εργαστήριο παρασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών….. με σαπούνι (με δήλωση συμμετοχής)

– Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής όπου τα παιδιά παρασκευάζουν και απολαμβάνουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια (με δήλωση συμμετοχής)

– «Χριστούγεννα: Μία ευκαιρία για ανάπαυση και σκέψη». Ένα βιωματικό εργαστήριο για τους γονείς. Μέσα από μία βιωματική και διαλογική διαδικασία προτείνονται νέοι τρόποι «ανάπαυσης και σκέψης» στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. (με δήλωση συμμετοχής)

– «Παραμύθια και ζεστή σοκολάτα» Οι γονείς του δημοτικού μας σχολείου αναλαμβάνουν δράση! Διηγούνται με το μοναδικό τρόπο των γονιών παραμύθια με συνοδεία ζεστής σοκολάτας για να σας γλυκάνουν! (χωρίς δήλωση συμμετοχής)

– Ανακαλύπτουμε μαζί «Το μυστήριο της Παιδικής Βιβλιοθήκη» με την Κατερίνα Τζαβάρα – μια βιωματική βιβλιοπαρουσίαση όπου οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των βιβλιοθηκών και της ανάγνωσης

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί stand ενημέρωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και χριστουγεννιάτικο ανθοπωλείο ενώ οι γονείς του Δημοτικού μας θα προσφέρουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κεράσματα και οι μαθητές μας θα κερνάνε γάλα Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής,!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο

Tηλεφωνική ή ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής για τα συγκεκριμένα εργαστήρια που επισημαίνονται

Για Δηλώσεις Συμμετοχής στα εργαστήρια επικοινωνείτε : Τηλ 2310 492880, Δευτέρα έως Πέμπτη 8πμ – 4μμ & Παρασκευή 8πμ-3μμ,

Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Μαρίνου Αντύπα 12, Θεσσαλονίκη
2310 492.700