Αρχική InfoTeens Υγεία Χασίς στα 13,5 δοκιμάζουν οι μαθητές της Πάτρας!

Χασίς στα 13,5 δοκιμάζουν οι μαθητές της Πάτρας!

teen-smokingΣτην τοπική αγορά είναι πολύ εύκολη η επαφή των παιδιών με τα ναρκωτικά, υπάρχει άφθονο «εμπόρευμα» για χρήση, χαμηλού κόστους αφού λόγω κρίσης και η τιμή της ηρωίνης έχει παρουσιάσει πτώση ανά γραμμάριο, κατακλύζονται από πλάγιες μορφές διαφήμισης τα παιδιά για την υποτιθέμενη «χαλάρωση και φυγή» από τα προβλήματα που προσφέρουν τα ναρκωτικά, αλλά και από την ψευδή υπόσχεση ότι με το χασίς δεν εθίζεσαι!».

Αυτό αποκάλυψε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πάτρας Χρήστος Γκρεκιώτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η πρώτη δοκιμή χασίς έχει κατέβει στα 13,5 έτη, με την συστηματική χρήση να ξεκινά ένα μόλις χρόνο αργότερα και από το σύνολο των εφήβων χρηστών, να σταματά το σχολείο το 95%.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα σχετικά με την αναστολή και πάταξη κάθε μορφής διακίνησης ναρκωτικών, παρά τις κατά καιρούς μεγάλες ποσότητες ουσιών που έχουν κατασχεθεί στην Πάτρα, αφού τα ναρκωτικά κυκλοφορούν, σχολίασε ο κ.Γκρεκιώτης, ο οποίος στο συνολικό πλαίσιο ενέταξε και τους γονείς.

Τραγικό παράδειγμα το περιστατικό που μας ανέφερε ο κ.Γκρεκιώτης. «Γονείς αρνήθηκαν να εντάξουν το νεαρό παιδί τους σε πρόγραμμα απεξάρτησης, για να μην πει η γειτονιά ότι το παιδί τους είναι «πρεζόνι», αφήνοντας το στο περιθώριο της ζωής».

Διαβάστε επίσης:

Πού βρίσκουν τα ναρκωτικά οι έφηβοι;

Γιατί οι έφηβοι παίρνουν ναρκωτικά;

Μήπως το παιδί μου κάνει χρήση κάνναβης;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.