Αρχική InfoMommy Υγεία Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με laser;

Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με laser;

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή σοφία. Τώρα το χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει μια γυναίκα ή ένας άντρας τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser. Δυστυχώς, οι περισσότεροι θυμούνται την αποτρίχωση όταν ο καιρός αρχίζει να τους θυμίζει τις «καλοκαιρινές υποχρεώσεις» τους. Όμως, η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με laser είναι μια ιατρική διαδικασία που χρειάζεται επαναληπτικές εφαρμογές. Δεν είναι διαδικασία «της μιας φοράς», όπως δυστυχώς διαδίδεται για λόγους μάρκετινγκ από εταιρείες ή ανθρώπους που έχουν, με αυτόν τον τρόπο, δυσφημίσει το χώρο της αποτρίχωσης με laser.

Γράφει ο Dr Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός – Αισθητική Ανάπλαση

Ο χειμώνας είναι η περίοδος, που μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποτρίχωση με laser, διασφαλίζοντας κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες (στους οποίους επίσης μπορεί να γίνει και να συνεχιστεί η αποτρίχωση με laser, με τα σημερινά μηχανήματα laser).

Τα κυριότερα από αυτά είναι:

  1. Το χρώμα του δέρματος είναι στις λιγότερο μαυρισμένες αποχρώσεις του. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερες εντάσεις, με λιγότερο ερεθισμό και καλύτερο αποτέλεσμα.
  2. Οι εφαρμογές που θα χρειαστούν, με τα ανάλογα μεσοδιαστήματά τους, θα φέρουν την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε να έχει φτάσει σε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα την περίοδο ακριβώς που θα το έχουμε ανάγκη, δηλαδή το καλοκαίρι.
  3. Συνήθως, η περίοδος της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαστήματα με αρκετές «υποχρεώσεις» (γυμναστήριο, φιλικές συναντήσεις για διασκέδαση, μικρές αποδράσεις κλπ). Αυτά μας περιορίζουν τη διαθεσιμότητα χρόνου για να τηρήσουμε το πρόγραμμα των επαναλήψεων της αποτρίχωσης με laser, που είναι απαραίτητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.