Χειροπέδες σε 50χρονο παιδόφιλο για αποπλάνηση, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

Ενας 50χρονος παιδόφιλος, που κατηγορείται για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, ο 50χρονος προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το 2013. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, προέτρεπε την κόρη της να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση. Παράλληλα, ο δράστης μοίραζε τις καταγραφές αυτές και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. Από έρευνα που έγινε στην οικία του και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου μοίρασε σε έτερους χρήστες του προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και κάρτα μνήμης, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η δράση του 50χρονου παιδόφιλου από τον Πειραιά κρατάει από το 2013και οι ερωτικές πράξεις γίνονταν σε αποθήκη που είχε μισθώσει στη Νέα Σμύρνη. Στόχοι του ήταν κορίτσια 13 και 14 ετών, που τα προσέγγιζε συνήθως ως κοπέλα μέσω των ψεύτικων προφίλ του για να τις πείσει να πιάσουν κουβέντα και εν συνεχεία τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά, ενίοτε και έναντι αμοιβής της τάξεως των 30-40 ευρώ. Τρεις είναι οι μέχρι τώρα ταυτοποιημένες περιπτώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνος, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έβαλε τέλος στην αρρωστημένη του δράση είναι πεπεισμένη ότι είναι δεκάδες τα θύματά του τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια γι αυτό και έχει αιτηθεί από την Εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και η φωτογραφία του για την τυχόν αναγνώρισή του και από άλλα θύματα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει δεκτό την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το news247.gr το πρώτο του θύμα που ταυτοποιήθηκε σήμερα είναι 17 ετών και όταν ξεκίνησαν όλα ήταν 13 ετών. Εκείνο το κορίτσι όχι μόνο έκανε ερωτικές πράξεις μαζί του αλλά το έβαλε να κάνει και ένα σωρό αρρωστημένες πράξεις που του πουλούσε σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, όπως ουρολαγνίες… Το επόμενο θύμα του, σήμερα είναι 15 και τότε 13 ετών και το τελευταίο θύμα του σήμερα είναι 16 και τότε 13 ετών. Όλες τους έμεναν στον Πειραιά όπως και ο δράστης, για τον οποίο είχε γίνει μία πρώτη καταγγελία σε βάρος του το 2013 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου στην Εισαγγελία Πειραιά, όμως τότε οι Αρχές δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, μέχρι που την ανέλαβε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η δράση του έλαβε τέλος με την προφυλάκισή του. Ο 50χρονος που είναι άνεργος και άγαμος έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί με κατάθλιψη, απ΄όπου βγήκε και παρακολουθείται πλέον από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ίδια κοινωνική λειτουργός κατέθεσε στις Αρχές πως η κατάθλιψή του σε καμία περίπτωση δεν το καθιστούσε ικανό για τέτοιες πράξεις. Απόδειξη του ότι ήξερε τι έκανε άλλωστε προκύπτει και από την κερδοσκοπία του πέρα από την ικανοποίηση των ανώμαλων ορέξεών του.