Χίος: Γυναίκες του Λιμενικού Σώματος περιθάλπουν καθημερινά βρέφη και παιδιά των οικογενειών προσφύγων

oikiskoi_limenarheioyΑγώνα δίνουν καθημερινά οι γυναίκες του Λιμεναρχείου της Χίου περιθάλπτοντας τα προσφυγόπουλα, μικρά παιδιά και βρέφη που πέρασαν στο νησί με τους γονείς τους τις τελευταίες μέρες. Παρά τον φόρτο της καθημερινής τους εργασίες, οι γυναίκες στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με πρωτοβουλία τους παρασκευάζουν καθημερινά παιδικές τροφές, κρέμες και γάλα για τα βρέφη και τα παιδιά ενώ φροντίζουν να υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα σε βρεφικές πάνες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πολλές φορές το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της περίθαλψης αυτών των παιδιών και βρεφών καλύπτεται από τα εισοδήματα των γυναικών του Λιμενικού Σώματος.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για αυτούς τους ανθρώπους τιμώντας τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος αλλά και του λαού μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λιμενάρχης Χίου Πλοίαρχος Γιάννης Αργυράκης, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία για την ανθρωπιστική δράση του Λιμενικού στο νησί.

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη «αγκαλιά» του παπά Στρατή – Ας γνωρίσουμε τον Μυτιληνιό παπά που αγκαλιάζει τους μετανάστες

Το παιδί το ρούφαγε η θάλασσα σαν μολύβι – Ελληνίδα έγδυσε το παιδί της για να ντύσουμε το μωρό που έσωσα – Μετανάστες μας φιλούσαν τα πόδια