Χοιρινό με ρύζι

pork-riceΗ σημερινή μας πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

500γρ. ρύζι
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 κούπα κρασί
2 κούπες χυμός πορτοκάλι
½ κούπα ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμός κρέατος
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
½ κούπα κουκουνάρι
λίγα δαμάσκηνα
αλάτι
πιπέρι

Μαρινάρετε το κρέας (3 – 5 ώρες) με το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Βγάζετε το κρέας από την μαρινάτα και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε την μαρινάτα ξανά στο κρέας και  σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει. Σοτάρετε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, το ρύζι και τα ρίχνετε με το ζεστό ζωμό στο κρέας, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.