Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου

Το ροδάκινο θα το συναντήσετε παντού αυτές τις μέρες. Σε χωριά, σε νησιά, σε γλυκά, σε φαγητά, σε μαρμελάδες, σε χυμούς… Ναι, αυτή την εποχή έχει την τιμητική του! Ποια, όμως, είναι τα βασικά οφέλη αυτού του νόστιμου καλοκαιρινού φρούτου;

Πέρα από ζουμερά και νόστιμα, είναι -όπως όλα τα φρούτα- πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία. Πέρα από αυτό, όμως, συμβάλλουν και στη θωράκιση του οργανισμού μας. Πώς;

• Ενισχύουν την υγεία του δέρματος
• Βελτιώνουν την όραση
• Βοηθούν στη διατήρηση του βάρους
• Ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης
• Συμβάλλουν στον αγώνα κατά ορισμένων τύπων καρκίνου

Σήμερα, δοκιμάστε τα με χοιρινό στο φούρνο και δεν θα χάσετε! Εκμεταλλευτείτε τα τώρα που είναι η εποχή τους… Καλή απόλαυση!

Υλικά:

1 ½ με 2 κιλά χοιρινό
αλάτι – πιπέρι
½ κούπα χυμό ροδάκινου
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
3 κουταλιές μπράντι
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο ανακατεμένο με κανέλα

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr