Χοιρινό στο φούρνο με φασκόμηλο και σκόρδο

Για το πρώτο γεύμα της χρονιάς δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε μια συνταγή για ένα ξεχωριστό χοιρινό! Το βάζουμε στο φούρνο με εκλεκτά μυρωδικά και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό!

Υλικά:

2 σκόρδα, με διαχωρισμένες τις σκελίδες μεταξύ τους
2.5 κιλά χοιρινό, με το κόκκαλο
¼ φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο
αλάτι
4 ματσάκια φασκόμηλο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ° C. Βάζουμε το σκόρδο μέσα στο ταψί. Τρίβουμε το ελαιόλαδο σε όλο το χοιρινό και το αλάτι στην πέτσα. Τοποθετούμε το κρέας με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω πάνω από το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 ώρες. Αυξάνουμε τη θερμότητα στους 180 ° C. Αναποδογυρίζουμε το χοιρινό, προσθέτουμε το φασκόμηλο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι η πέτσα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.