Αρχική InfoBaby Τοκετός Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;

Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;

Οι διακομιδές με χρήση θερμοκοιτίδας είναι πάντα ιδιαίτερες. Όση εμπειρία και να έχεις αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, πάντοτε στη θέα μιας τόσο μικρής ύπαρξης, τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν για το θαύμα της γέννησης μιας ζωής είναι έντονα.

Έτσι λοιπόν όταν ο ασυρματιστής του ΕΚΑΒ μας μεταβίβασε την κλήση, γνωρίζαμε ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση: «Νοσοκομείο Πολυγύρου, επείγων τοκετός, νεογνό με προωρότητα διασωληνωμένο, θα παραλάβετε μέσα από το χειρουργείο, με χρήση φάρων και σειρήνας!».

Η διαδρομή δύσκολη καθώς η κίνηση στο δρόμο για την Χαλκιδική ήταν αυξημένη. Φτάνοντας, το προσωπικό του νοσοκομείου μας κατεύθυνε στο χειρουργείο όπου αντικρίσαμε τη μικρή μας ηρωίδα... 550 γραμμάρια...

Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;

Η πρόγνωση δεν ήταν καλή, οι κινήσεις μας συντονισμένες με το προσωπικό του νοσοκομείου, η μικρή μας ηρωίδα έπρεπε να παλέψει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παπαγεωργίου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο νοσοκομείο υποδοχής όλοι μας περίμεναν με αγωνία, αγωνία που μετατράπηκε σε χαρά όταν αντίκρισαν την μικρή μας ηρωίδα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενάντια στις προγνώσεις...

Η απάντηση στο ερώτημα ήταν μπροστά μας λοιπόν. Η ζωή δεν μετριέται σε γραμμάρια αλλά σε θέληση!

* Το κείμενο γράφτηκε από τους Διασώστες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.