Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Χορεύοντας με τα χρώματα από το Θέατρο Νέων: Πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς (13/9)

Χορεύοντας με τα χρώματα από το Θέατρο Νέων: Πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς (13/9)

IMG_4954.174504

Τα χρώματα μας φανερώνουν τα μυστικά τους και βλέπουμε πως δεν κρύβουν μόνο εικόνες αλλά και συναισθήματα, αναμνήσεις, μουσικές, χορούς… Στη νέα παράσταση του Θεάτρου Νέων παρακολουθούμε την  ιστορία ενός ζωγράφου πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί. Μια πανέμορφη διαδραστική-συμμετοχική θεατρική παράσταση.

Η μαγευτική, πανέμορφη διαδραστική-συμμετοχική παράσταση ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,  που αγαπήθηκε τόσο πολύ από μικρούς – αλλά και μεγάλους θεατές, ανεβαίνει ξανά μετά από χρόνια από το θίασο ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΪΤΑΝΗ, τώρα στο νέο όμορφο χώρο «Ακαδήμεια».

IMG_5012.065739
Μια πολυσυζητημένη παράσταση που έχει κατενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους θεατές για την ιδιαίτερα υψηλή αισθητική, σε ένα περιβάλλον που προτρέπει τα παιδιά να ζωντανεύουν τη γνώση και να μοιράζονται τη χαρά της εμπειρίας τους.

Όπως η περσινή παράσταση ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ, έτσι και το ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ είναι ένα θέαμα που χρησιμοποιεί την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ, το ΧΟΡΟ, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (multimedia), για να αφηγηθεί μια ιστορία και να προσφέρει στους θεατές μια συναρπαστική, δημιουργική συμμετοχή.

Με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε πολλά θέματα για τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον- και παράλληλα τα βοηθάει να αναπτύξουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία σε δράσεις που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή τους στην παράσταση!

IMG_5012.065739

Στo ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ο ζωγράφος μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του, να δούμε πώς η αγάπη του για τα χρώματα τον οδήγησε να παρατηρήσει, να ανακαλύψει και να αγαπήσει τον κόσμο γύρω του: Τη φύση. Τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά. Τα ζώα. Μικρά και μεγάλα. Τους ανθρώπους. Όλους τους ανθρώπους πάνω στη γη. Τον κόσμο μας.
Στην παράστασή μας τα χρώματα αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες μ’ έναν τρόπο μοναδικό και μας καλούν να συμμετέχουμε στους χρωματιστούς χορούς τους. Χοροί της γης, του ουρανού, και του νερού, μάς δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε διασκεδαστικές και δημιουργικές δράσεις, ακούγοντας εξαίσιες χρωματιστές μουσικές.

Μέσα από την ιστορία ενός ζωγράφου και τη μικρή του περιπέτεια με την τέχνη, μάς αποκαλύπτεται ο κόσμος του. Ο κόσμος των χρωμάτων.

2-.174529

Τα χρώματα μάς φανερώνουν τα μυστικά τους και βλέπουμε πως δεν κρύβουν μόνο εικόνες αλλά και συναισθήματα, αναμνήσεις, μουσικές, χορούς… Στην παράσταση, ο ζωγράφος μας, ξεκινά την ιστορία του από την πρώτη επαφή του με τα χρώματα, τότε που ήταν μικρός και χορεύοντας μουτζούρωνε τα πάντα γύρω του και καλεί τους θεατές να κάνουν το ίδιο πάνω στο «μαγικό  χαλί» του. Στη συνέχεια μάς καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του και να δούμε πως η αγάπη του για τα χρώματα τον οδήγησε να παρατηρήσει, να ανακαλύψει και να αγαπήσει τον κόσμο γύρω του. Τον κόσμο μας. Τη φύση. Τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά. Τα ζώα. Μικρά και μεγάλα. Τους ανθρώπους. Όλους τους ανθρώπους πάνω στη γη. Όποιο χρώμα κι αν έχουν. Όπου κι αν ζουν.

Τα χρώματα αφηγούνται τις ιστορίες τους μ’ έναν τρόπο μοναδικό και μας καλούν να συμμετέχουμε στους χρωματιστούς  χορούς τους. Χοροί της γης, του ουρανού και του νερού μάς δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε διασκεδαστικές και δημιουργικές δράσεις, ακούγοντας  εξαίσιες χρωματιστές μουσικές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης Χορογραφία: Έφη Καρακώστα Σκηνογραφική επιμέλεια - Kοστούμια: Ελένη Στρούλια Mουσική / ηχητικός συνδυασμός: Spartaco Cortesi, Χρήστος Κραβαριώτης Διάδραση -Προγραμματισμός: Martin von Gunten, Γραφικά: Elsa Mersi, Davide Venturini Μουσικός - Τεχνικός ήχου: Χρήστος Κραβαριώτης, Χειριστής προγράμματος: Θοδωρής Πεγκούσης

-1--.070220ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ:

Κάθε Σάββατο 5:30μ.μ. & Κυριακή 11.30 π.μ & 3.30 μ.μ. ΠΡΩΙΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (Καθημερινές): 9.30 π.μ & 11 π.μ για σχολεία με ειδική τιμή 6 € για ομάδες. Το κανονικό εισιτήριο για μεμονωμένα άτομα Κυριακή είναι 10 €. Ομαδικό (από 10  άτομα), Οικογενειακό: 8 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμείτε, μπορείτε να έρθετε με πρόσκληση την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις ειδικές παραστάσεις για εκπαιδευτικούς, μαζί  με δωρεάν εργαστήριο μιας ώρας για δραστηριότητες μετά την παράσταση.  Επικοινωνήστε άμεσα με την κυρία Εύα Στυλάντερ για να κλείσετε θέσεις στα τηλέφωνα: 210-8674657 & τηλ-fax 210-8665144, email:  theatropol@otenet.gr !

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κυρία Εύα Στυλάντερ, στα τηλέφωνα: 210-8674657 & τηλ-fax 210-8665144, email:  theatropol@otenet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.