Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Χωρίς άδεια λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Βόλου

Χωρίς άδεια λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Βόλου

img_9748Χωρίς άδεια από συστάσεώς τους λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου. Δεν είναι οι μοναδικοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Taxydromos.gr για τη λειτουργία παιδικών σταθμών στο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων δεν απαιτούνταν άδειες βάσει της νομοθεσίας έως και δύο χρόνια πριν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, κ. Γιώργο Βλιώρα.

Ο Νόμος -όπως αναφέρει ο ίδιος- άλλαξε πριν από δύο περίπου χρόνια, βάζοντας τους Δήμους στη διαδικασία να ετοιμάσουν φακέλους για την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών. Ομως ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, έχει μείνει με τους φακέλους αδειοδοτήσεων στα χέρια…

Οπως εξηγεί ο κ. Βλιώρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, η σύνταξη των φακέλων για την έκδοση αδειών των παιδικών σταθμών των Δήμων, βρίσκονταν σε εξέλιξη. «Χρειάστηκε να τρέξουμε τις διαδικασίες», αναφέρει. Εγιναν οι μελέτες και συντάχθηκαν οι φάκελοι με πλήρη στοιχεία. Κάθε φάκελος περιέχει μελέτες για τη στατικότητα των κτιρίων των παιδικών σταθμών, την πυρασφάλεια, τις υγειονομικές προδιαγραφές.

Αδειες όμως ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. «Δεν έχει οριστεί ο φορέας που θα είναι αρμόδιος για την έκδοση των αδειών. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε», είπε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ λειτουργούν συνολικά 11 παιδικοί σταθμοί και επιπλέον τέσσερις από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Το θέμα της λειτουργίας παιδικών σταθμών χωρίς άδειες, απασχολεί κάθε χρόνο, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς την επικαιρότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει και θέμα συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κι όμως συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς άδεια με συνεχείς παρατάσεις και με μόνο διαπιστευτήριο τη συστατική τους πράξη χωρίς να έχει εκδοθεί ποτέ η κατάλληλη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.