Χωρίς απρόοπτα οι φετινές Πανελλαδικές – Τι δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας

6dd8f0b6a52b2f0b970f9f84f40d8c6bΟ υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στις Πανελλαδικές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 αλλά θα προκύψουν μετά από διάλογο και θα ισχύσουν απο του χρόνου.

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στην Καθημερινή αποσαφήνισε, ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία».

Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε δηλώσει ότι οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Τάσος Κουράκης: Καταργείται η «Τράπεζα Θεμάτων», νέα βιβλία στα σχολεία