Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Χώρισα δύο μήνες πριν γεννήσω. Το παιδί πήρε το όνομα του πρώην συζύγου που δεν είναι ο βιολογικός πατέρας..."

"Χώρισα δύο μήνες πριν γεννήσω. Το παιδί πήρε το όνομα του πρώην συζύγου που δεν είναι ο βιολογικός πατέρας..."

Καλησπέρα. Έχω έναν γιο σχεδόν δύο μηνών. Με τον πρώην σύζυγό μου κατάφερα να πάρω διαζύγιο 2 μήνες προτού γεννήσω. Δυστυχώς όμως, βάσει νόμου, γράφτηκε στο όνομά του και δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει ο βιολογικός του πατέρας. Αυτή τη στιγμή ο πρώην άνδρας μου βρίσκεται στη Γερμανία και δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Θέλω να σας ρωτήσω αν ισχύει ότι πρέπει να γίνει η προσβολή πατρότητας μέχρι να κλείσει τα δύο χρόνια το παιδί και πώς μπορεί να γίνει αφού δεν βρίσκεται εδώ ο πρώην άνδρας μου και δεν μπορώ να τον βρω;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Αυτή είναι η διαδικασία της αμφισβήτησης πατρότητας που πρέπει να ακολουθήσετε. Θα πρέπει να προσλάβετε Δικηγόρο γιατί αυτό είναι απαραίτητο. Ως προς την κοινοποίηση της αγωγής προς την άλλη πλευρά θα γίνει ως αγνώστου διαμονής. Ο νόμος προβλέπει αυτή τη διαδικασία και θα σας την αναλύσει ο Δικηγόρος που θα προσλάβετε.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.