Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο; Πιείτε χυμό κεράσι!

Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο; Πιείτε χυμό κεράσι!

cherry-juiceΑφήστε για λίγο το χαμομήλι και τα υπόλοιπα χαλαρωτικά βότανα στην άκρη. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε φυσικό χυμό κεράσι, πριν αποφασίσετε να κοιμηθείτε το βράδυ.

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας 2014, υποστηρίζει ότι η κατανάλωση χυμού κεράσι δύο φορές την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει περίπου 90 λεπτά περισσότερου ύπνου το βράδυ.

Ο χυμός κεράσι αποτελεί φυσική πηγή της μελατονίνης -της ορμόνης του ύπνου- και του αμινοξέος τρυπτοφάνη. Οι προανθοκυανιδίνες ή αλλιώς οι κόκκινες χρωστικές ουσίες των κερασιών, περιέχουν ένα ένζυμο που μειώνει τη φλεγμονή και αφήνει την τρυπτοφάνη να «εργαστεί» περισσότερο, αφήνοντας τον οργανισμό μας να κοιμηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα εκτιμούν ότι ο χυμός κερασιών αποτελεί πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σε σχέση με άλλες φαρμακευτικές εναλλακτικές λύσεις, γεγονός που αποδίδουν στην απουσία παρενεργειών.

Εάν δεν είστε φίλος του χυμού από φρέσκια κεράσια, μπορείτε να δοκιμάσετε το ακτινίδιο. Η κατανάλωση δύο ακτινιδίων ακριβώς μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια του ύπνου κατά 13% και να μειώσει τη συχνότητα με την οποία ξυπνάτε στα μέσα της νύχτας κατά 29% ύστερα από τέσσερις εβδομάδες, όπως αποκάλυψε πρόσφατη κινεζική μελέτη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.