Αρχική Infokids Υγεία Χρειάζεται το παιδί να αλλάζει οδοντόβουρτσα κάθε φορά που αρρωσταίνει;

Χρειάζεται το παιδί να αλλάζει οδοντόβουρτσα κάθε φορά που αρρωσταίνει;

child-brushing-teethΈνας μύθος έχει αναπτυχθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Ο Charles Gerba, καθηγητής μικροβιολογίας και περιβαλλοντικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έρχεται να απαντήσει στο αμφιλεγόμενο αυτό ζήτημα.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε την οδοντόβουρτσα του παιδιού σας μόνο και μόνο επειδή είναι άρρωστο. Είτε έχει ένα απλό συνάχι, είτε ένα πιο ισχυρό κρυολόγημα ή ακόμα και πόνο στο λαιμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια βούρτσα για τον καθαρισμό των δοντιών του ακόμα και μετά την ανάρρωση.

Πράγματι, τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν από λίγες ώρες μέχρι λίγες ημέρες πάνω στην οδοντόβουρτσα. Μάλιστα, το υγρό περιβάλλον είναι περισσότερο φιλόξενο σε παθογόνους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να ζουν περισσότερο πάνω στις βρεγμένες τρίχες της οδοντόβουρτσας.

Ωστόσο, το παιδί σας δεν πρόκειται να αρρωστήσει ξανά εάν χρησιμοποιήσει την ίδια οδοντόβουρτσα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν δημιουργηθεί τα αντισώματα κατά της συγκεκριμένης ασθένειας, έτσι ώστε ό,τι έχει απομείνει πάνω στη βούρτσα θα εξαφανιστεί κατά την είσοδο στο ανοσοποιητικό του σύστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.