Χρήσιμα tips για να αντιμετωπίσετε την έντονη ξηροδερμία του μωρού σας

Μήπως έχετε παρατηρήσει στο μωράκι σας ξηρό δέρμα, κοκκινίλες και έντονη φαγούρα; Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως όμως εμφανίζεται στη βρεφική ηλικία γύρω στον 3ο μήνα της ζωής του παιδιού, κατά τη σχολική ζωή, ενώ σπανιότερα στην εφηβεία και μετά την ενηλικίωση. Σε περίπτωση που το μωράκι σας έχει ατοπική δερματίτιδα μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Το συχνό μπάνιο αν δεν υπάρχει το κατάλληλο σαπούνι πρέπει να αποφεύγεται. Το Dermagor Savon surgras είναι ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι για τη φροντίδα του ευαίσθητου και ξηρού δέρματος, με λιποαμινοξέα, κολλαγόνο θαλάσσιας προέλευσης, έλαια αμυγδάλου και ινδικής καρύδας πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι κατάλληλο για βρέφη και παιδιά, καθώς προστατεύει από τα στοιχεία του νερού που ξηραίνουν το ευαίσθητο δερματάκι τους (άλατα).
Προτιμήστε το χλιαρό νερό και όχι το ζεστό.
Τα ρούχα που ψωνίζετε για το μωράκι σας πρέπει να είναι 100% βαμβακερά.
Μόλις κάνει μπάνιο εφαρμόστε στις πάσχουσες περιοχές την κατάλληλη κρέμα. Το Dermagor Atopicalm, εμπλουτισμένο με ενυδατικούς παράγοντες, έλαιο πυρήνων βερίκοκου, έλαιο βαζελίνης και άλλες μαλακτικές ουσίες, αποτελεί ιδανική λύση για το ξηρό ατοπικό δερματάκι του μωρού σας. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, εμποδίζει την απώλεια νερού και ρυθμίζει το pH.
Για το πλύσιμο των ρούχων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιαλλεργικά απορρυπαντικά.
Μην φέρνετε το μωράκι σας σε επαφή με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις.

Θα τα βρείτε στα Hondos Center, σε επιλεγμένα φαρμακεία και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

inpa

Αποκλειστική διάθεση «ΙΝΠΑ Α.Ε.»
Τηλ: 2310 951 709, 210 80 25 014
www.inpa-gr.com
www.facebook.com/dermagorgreece