Αρχική InfoMommy Συμβουλές Χρήσιμα tips για να μην φεύγει το νερό από τις γλάστρες

Χρήσιμα tips για να μην φεύγει το νερό από τις γλάστρες

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ποτίσετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας και να δείτε μετά από λίγο τη βεράντα σας γεμάτη νερά; Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε. Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλο μέσα στο χώμα, σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών και αν νιώσετε ότι είναι σχετικά υγρό, τότε ποτίστε ελάχιστα το φυτό σας. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας γεμίζοντας τον τόπο με νερά.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας. Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση, τότε είναι λογικό η γλάστρα να γεμίζει με νερό.

Λάθος Νο3: Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα. Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η επιπλέον ποσότητα νερού που ίσως ρίξετε στο φυτό σας. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Η λύση: Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών, καθώς θα πρέπει να ελέγχετε -με το κόλπο που σας είπαμε παραπάνω- πόσο νερό απορροφούν τα φυτά πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.