Χρήσιμα tips για την ασφαλή χρήση των καθαριστικών του σπιτιού

Αν και συχνά σας δίνουμε οικολογικές συμβουλές για να αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά, δυστυχώς αυτά είναι πια απαραίτητα για κάθε σπίτι. Ορίστε λοιπόν ένας βασικός πίνακας με τα «ναι» και «όχι», ώστε να είστε απολύτως σίγουρες ότι με τη χρήση τους θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να μην βλάψετε την οικογένειά σας και το περιβάλλον.

Ναι

  1. Πάντα διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Δεν τα χρησιμοποιείτε αλλιώς και καταναλώνετε κάθε φορά μόνο την ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεστε και μειώνετε τον αριθμό των προϊόντων. Ένα γενικό καθαριστικό είναι ικανό να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες ενός σπιτιού.
  3. Όπου μπορείτε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και σαπούνι Μασσαλίας. Είναι λιγότερο βλαβερό και κάνει θαύματα!
  4. Μάθετε στα παιδιά τους κινδύνους που κρύβουν τα χημικά και φυλάξτε τα μακριά από αυτά και τα κατοικίδια σας. Επίσης, αγοράστε μόνο προϊόντα με καπάκια ασφαλείας.
  5. Αδειάζετε εντελώς όλα τα αεροζόλ πριν τα πετάξετε στα σκουπίδια.
  6. Ανακυκλώνετε τα δοχεία μόνο όταν είναι εντελώς άδεια και αφού έχετε χρησιμοποιήσει όλο το περιεχόμενο.
  7. Έχετε πάντα εύκαιρο το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων (210 7793777), το τηλέφωνο για τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία και Φαρμακεία (1434) και το τηλέφωνο του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (166).

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com