Αρχική InfoMommy Νέα Χρήσιμες συμβουλές για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ την εορταστική περίοδο

Χρήσιμες συμβουλές για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ την εορταστική περίοδο

Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που σηματοδοτεί τον ερχομό του νέου έτους και χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα. Τις γιορτινές αυτές μέρες όμως, παρατηρείται άνοδος των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχώς το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτεται όχι τόσο στην αύξηση της κυκλοφορίας, όσο στην αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ. Γι’ αυτό το λόγο, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ενημερώνει τους πολίτες για την υπεύθυνη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών, όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο, αλλά και για κάθε μέρα, προκειμένου να χαιρόμαστε τη ζωή μας και να μη θρηνήσουμε άλλες απώλειες στους δρόμους της χώρας μας. Κι ας θυμόμαστε πάντα: ΜΗΔΕΝ αλκοόλ για τον οδηγό!

Η διαυγής όραση, τα εξαιρετικά αντανακλαστικά, η καλή ακοή και η ορθή κρίση είναι απαραίτητα για την οδήγηση. Για να υπάρχουν όλα αυτά χρειάζεται ξεκούραση, καλή φυσική κατάσταση και υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ μειώνει την εγρήγορση του οργανισμού, την ικανότητα αναγνώρισης κινδύνου, την ικανότητα παρακολούθησης αλλαγής των συνθηκών και αυξάνει δραματικά το χρόνο που χρειάζεται ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον, ικανότητες εξαιρετικά σημαντικές κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μειώνει την εγρήγορση και αποδυναμώνει την κρίση του οδηγού, καθιστώντας τον επικίνδυνο να οδηγήσει ακόμα κι αν έχει καταναλώσει μόνο ένα ποτήρι κρασί ή μια μεζούρα αλκοόλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.