Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Χρησιμοποιήστε σωστά τον μάρσιπο αγκαλιάς ακολουθώντας 10 έξυπνες συμβουλές

Χρησιμοποιήστε σωστά τον μάρσιπο αγκαλιάς ακολουθώντας 10 έξυπνες συμβουλές

babywearingbabbleΗ αυξανόμενη δημοτικότητα που γνωρίζει τελευταία το λεγόμενο “babywearing” καθιστά τους γονείς περισσότερο ενημερωμένους σχετικά με τη νέα αυτή τάση, που τους επιτρέπει να είναι κοντά στο μωρό τους, ακολουθώντας παράλληλα ένα βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα.

Όπως γίνεται με κάθε εργαλείο παρακάτω υπάρχουν οδηγίες προς τους γονείς, που καθιστούν τον μάρσιπο όσο το δυνατόν πιο ασφαλή κατά τη χρήση του.

  • Να παρακολουθείτε διαρκώς εάν το μωρό σας αναπνέει σωστά. Βεβαιωθείτε ότι το πηγούνι του βρέφους δεν ακουμπάει στον θώρακά του και ότι η πλάτη του στηρίζεται με ασφάλεια.
  • Τοποθετήστε το μωρό σε όρθια θέση αμέσως μετά το θηλασμό.
  • Προσέξτε το βήμα σας, καθώς η ισορροπία σας μπορεί να επηρεαστεί ενώ περπατάτε φορώντας τον μάρσιπο.
  • Λάβετε υπόψη τα αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον γύρω σας, καθώς οι δυο σας καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο απ’ ότι εσείς ως μονάδα. Προσέξτε ιδιαιτέρως τις γωνίες των επίπλων και τις πόρτες των αυτοκινήτων.
  • Παρατηρήστε -χρησιμοποιώντας ένα καθρεφτάκι- τί βλέπει το παιδί σας από τη νέα οπτική του γωνία.

5861751424_4edde2c491_z

  • Βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να βλέπετε διαρκώς το πρόσωπο του μωρού σας και ότι δεν καλύπτεται από το ύφασμα του μάρσιπου.
  • Να ρυθμίζετε τον μάρσιπο σε τέτοια απόσταση, ώστε να είστε σε θέση να φιλήσετε το μωράκι σας.
  • ΜΗΝ επιχειρήσετε καμιά δραστηριότητα η οποία απαιτεί τη χρήση του εξοπλισμού ασφαλείας, όπως ποδηλασία, κωπηλασία ή κατάβαση.
  • ΜΗΝ χρησιμοποιείται τον μάρσιπο στο αυτοκίνητο. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το απαραίτητο καθισματάκι.
  • ΜΗΝ συμμετέχετε σε φυσικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν υπερβολικές αναπηδήσεις. Ένας χαλαρός περίπατος ή πεζοπορία είναι η ιδανική άσκηση για όσους γονείς χρησιμοποιούν μάρσιπο.

Το να βρείτε τον κατάλληλο μάρσιπο για την ηλικία και τα κιλά του μωρού σας, να το κρατάτε κοντά σας και να το έχετε συνεχώς στο νου σας, θα δημιουργήσει μία αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα σε εσάς και σε εκείνο, ενώ θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία της άνεσης και της χαράς του “babywearing” για τα επόμενα χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.