Πώς καταφέρνει να διατηρεί τη σχέση της κόρης της με τη φυλή της;
Η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε για το ταξίδι της στην Αφρική που της άλλαξε τη ζωή και έφερε την υιοθεσία της κόρης της, Ada. Το βράδυ της Τετάρτης η σχεδιάστρια μόδας ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» όπου και αναφέρθηκε στην υιοθεσία, λέγοντας:
«Δεν κίνησα ποτέ την διαδικασία στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια έλεγα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί και δεν θέλω να έχω παιδί. Θα το είχα κυνηγήσει, μπορούσα να το κάνω. Η ανάγκη της υιοθεσίας μου ήρθε με το ταξίδι στην Αφρική. Κάτι έχω με αυτόν τον τόπο, με τραβάει, με συγκινεί. Η θέλησή μου να υιοθετήσω γεννήθηκε στο τελευταίο μου ταξίδι στην Αφρική. Στην Ελλάδα, είναι όντως γεμάτα τα ιδρύματα, αλλά από παιδιά που δεν είναι προς υιοθεσία, έχουν οικογένειες πίσω τους. Τα παιδιά προς υιοθεσία είναι πολύ μικρό ποσοστό».
Στην ερώτηση εάν ένα παιδί πρέπει να ξέρει την αλήθεια από την αρχή, όταν είναι υιοθετημένο, απάντησε γενικά λέγοντας:
«Για εμένα, πρέπει – δεν είναι όμως θέμα υιοθεσίας, εγώ είμαι αυτής της άποψης – το παιδί να ξέρει μόνο την αλήθεια, τίποτε άλλο. Αυτή που μπορεί να ακούσει κάθε φορά, το μέγεθος της αλήθειας που μπορεί να ακούσει αλλά όχι κάποιο ψέμα. Μπορεί να είναι λίγο ωραιοποιημένη, αλλά είναι η αλήθεια».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Χριστίνα Κοντοβά, σχολίασε τις αναρτήσεις που κάνει με την κόρη της στα social media.
«Με ενοχλεί όταν θέλουν να μπουν από την κλειδαρότρυπα. Και εγώ καμιά φορά αναρωτιέμαι αν κάνω σωστά. Με ενοχλεί όταν θέλουν να μάθουν το κάτι παραπάνω, δηλαδή να με ρωτήσουν κάτι από την προσωπική της ιστορία, το παρελθόν της» είπε.
Σχετικά με πώς καταφέρνει να διατηρεί τη σχέση της κόρης της με τη φυλή της, δήλωσε:
