Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και φέτος!

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και φέτος!

Christmas-Tree-BoyΠλησιάζουν Χριστούγεννα και οι αγαπημένοι μας ήρωες κινουμένων σχεδίων φόρεσαν τα γιορτινά τους και επιστρέφουν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, όλο εκπλήξεις και ανατροπές!! Ο Εμπενίζερ, ο Τζακ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών αλλά και η Ιωάννα Θέμελη ταξιδεύουν με το Polar Express και σπεύδουν για να φτάσουν στο ΙΜΚ πριν έρθουν τα Χριστούγεννα!

Αυτή τη φορά θα δουλέψουν μαζί μας για να κατασκευάσουμε το φαινακιτοσκόπιο, μία από τις παλαιότερες μηχανές κινουμένου σχεδίου. Ο Άγιος Βασίλης, τα έλκηθρα και οι τάρανδοί του, θα ξαναζωντανέψουν χρησιμοποιώντας αυτήν την πρώιμη τεχνική κίνησης. Ετοιμαστείτε να κατασκευάσετε τη δική σας μηχανή κινουμένου σχεδίου για ένα πρωτότυπο, δημιουργικό δώρο, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Ο Εμπενίζερ, ο Τζάκ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών, η δημιουργός κινουμένου σχεδίου Ιωάννα Θέμελη και εμείς θα σας περιμένουμε για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 11.00΄π.μ. ενώ στις 28 Δεκεμβρίου θα σας περιμένουμε ξανά την ίδια ώρα με πρωτοχρονιάτικη διάθεση!

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού ως Α΄ Γυμνασίου και το κόστος συμμετοχής τους είναι 5 ευρώ ανά άτομο. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους.

Η διάρκειάατων εργαστηρίων υπολογίζεται στις δυο ώρες και η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 (εσωτ: 106), Φανή Καμπάνη, μεταξύ 13.00-17.00 καθημερινά.

Εξερευνήστε το Μουσείο μαζί με τα παιδιά σας

Επιπλέον, αυτά τα Χριστούγεννα σχεδιάστε μαζί με τα παιδιά σας μια οικογενειακή επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών τους και ανακαλύψτε μαζί τους την Ιστορία, μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα που έχουμε επιλέξει για εσάς. Προμηθευτείτε από το πωλητήριο του Μουσείου τον Παιδικό Οδηγό του ΙΜΚ και περιηγηθείτε το Μουσείο, μέσα από μία σύντομη και ευχάριστη διαδρομή. Εναλλακτικά μπορείτε να τυπώσετε τον οδηγό από την ακόλουθη διεύθυνση: http://www.historical-museum.gr/files/Paidikos_Odigos_IMK.pdf και να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας.

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 /
Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7
71202 Ηράκλειο, Κρήτη
2810 283219, 288708


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.