Αρχική Infokids Υγεία Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Πώς θα αποφύγετε τη ναυτία του ταξιδιού

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Πώς θα αποφύγετε τη ναυτία του ταξιδιού

family-home-car
Περιμένετε πώς και πώς τις χριστουγεννιάτικες διακοπές για έναν επιπλέον λόγο φέτος. Θα ταξιδέψετε για Χριστούγεννα σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας. Ιωάννενα και Ζαγοροχώρια, ιδανικό χειμερινό σκηνικό για τις γιορτινές μέρες. Μόνο, που η σκέψη της ζάλης που νιώθετε κάθε φορά στα μακρινά ταξίδια έρχεται να σκιάσει τις εικόνες της γλυκιάς προσμονής. Η ναυτία ταξιδίου αποτελεί ένα από τα πιο δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα. Το γνωρίζετε, το έχετε νιώσει δεκάδες φορές, κάποιες μάλιστα, στάθηκε ικανή να σας χαλάσει το ταξίδι. Η ναυτία ταλαιπωρεί πολλά άτομα και αποτελεί αιτία κακοδιαθεσίας, για πολλές ώρες ή μέρες, ακόμα και μετά το πέρας του ταξιδιού.

Η ναυτία μπορεί να συνοδεύεται από εμετούς και αποτελεί τόσο δυσάρεστο συναίσθημα για τα άτομα που την υφίστανται, ώστε αρκεί, πολλές φορές και μόνον η αναγγελία κάποιου ταξιδιού, για να αρχίσει το άτομο να εκδηλώνει το πρόβλημα, πολλές ώρες πριν ακόμη μπει στο αυτοκίνητο, το καράβι ή το αεροπλάνο.
Από ναυτία και εμετούς των ταξιδιωτών δεν υποφέρουν όλα τα άτομα, αλλά μόνον ένα ποσοστό, το οποίο ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλο. Η ευαισθησία των ατόμων, που παρουσιάζουν το πρόβλημα της ναυτίας και των εμετών, ποικίλει από άτομο σε άτομο.
Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι επηρεάζει και τα βρέφη, αλλά η ευαισθησία στην κίνηση αυξάνεται σημαντικά μετά τα 2 έτη. Από την ηλικία των 12 και μετά, η ευαισθησία μειώνεται και πάλι, αν και υπάρχουν ενήλικες που εξακολουθούν να υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα σε όλη τους τη ζωή.
Family car pic

Πώς ξεκινούν τα συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα της ναυτίας ταξιδίου είναι η εξάντληση και η δυσκολία συγκέντρωσης, τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από συνεχή χασμουρητά. Μετά τα αρχικά συμπτώματα αρχίζουν ναυτία, εμετός και αυξημένη σιελόρροια. Τα συμπτώματα αυτά ακολουθούνται από μια παράξενη αίσθηση της κίνησης και αδυναμία, απώλεια της όρεξης, κλάμα, πονοκέφαλο και κρύο ιδρώτα.

Το Emecalm μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ναυτίας των ταξιδιωτών, ηρεμώντας τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου που μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διατηρώντας στο φυσιολογικό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Λόγω της φυσικής του σύστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από παιδιά άνω των 2 ετών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Στο ταξίδι προτείνεται η πρόσληψη 2 δόσεων 15-30 λεπτά πριν την έναρξη του ταξιδίου. Σε περίπτωση εμετού κατά το ταξίδι μείνετε ήρεμοι και πάρτε μια δόση Emecalm, για την αναπλήρωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας τα οποία θα περιορίσουν τη ναυτία.

Αν είναι μεγάλο το ταξίδι ή έχει πολλές στροφές, μπορούμε να ξαναπάρουμε μία δόση μετά από 1μιση ώρα. Σε αυτό διευκολύνει το Emecalm σε φακελάκια που είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί σε ταξίδι με οποιοδήποτε μέσον.

Γενική χρήση του ανά ηλικία/ομάδα
Προτείνεται η παρακάτω δοσολογία ανάλογα με την περίπτωση:

Ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω: 10ml (μία κουταλιά της σούπας). Δεν θα πρέπει να υπερβαίνονται οι 5 δόσεις (50ml) ανά ώρα.

Παιδιά ηλικίας 2 έως 12: 5ml (ένα κουταλάκι του γλυκού). Δεν θα πρέπει να υπερβαίνονται οι 5 δόσεις (25ml) ανά ώρα.

Σε Εγκύους: Προτείνεται η λήψη δύο δόσεων των 10ml (2Χ10ml), 15 λεπτά πριν σηκωθούν από το κρεβάτι. Επανάληψη πρόσληψης δόσης των 10ml σε περίπτωση επανεμφάνισης των συμπτωμάτων.

Μετακίνηση/Ταξίδια: Προτείνεται η λήψη δύο δόσεων, 15-30 λεπτά πριν την έναρξη του ταξιδιού. Επανάληψη πρόσληψης δόσης κάθε 1 ώρα, εάν το ταξίδι είναι μακράς διαρκείας.

Μέγιστη Ημερήσια κατανάλωση: 120ml για τους ενήλικες και 60 ml για τα παιδιά

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, το Emecalm πρέπει να καταναλώνεται χωρίς αραίωση. Δεν συνίσταται να καταναλώνονται υγρά οποιουδήποτε είδους αμέσως πριν ή μετά τη λήψη του .
Εάν η ναυτία συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται συχνά, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Το Emecalm είναι πλήρως συμβατό με φαρμακευτικές αγωγές

Nausea

Τι πρέπει να προσέξετε

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Το προϊόν περιέχει σάκχαρα γρήγορης απορρόφησης και πρέπει να λαμβάνεται από διαβητικούς μόνο μετά τη συμβουλή γιατρού.
  • Το προϊόν περιέχει φρουκτόζη και δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με κληρονομική δυσανεξία στη φρουκτόζη (HFI) ή με προβλήματα στην απορρόφηση της γλυκόζης.
  • Μην το χρησιμοποιείτε εάν έχετε αλλεργικές αντιδράσεις σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος αυτού.
  • Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, ζητήστε ιατρική βοήθεια ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Δηλητηριάσεων (210 7793777)

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.