Χρώμα στο ταβάνι: Η νέα τάση που ήρθε για να μείνει

Το λευκό χρώμα στο ταβάνι μεγαλώνει ένα χώρο και τον κάνει να φαίνεται πιο φωτεινός. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και με μερικές ακόμα αποχρώσεις, μιας και το βάψιμο του ταβανιού αποτελεί πλέον μόδα που ήρθε για να μείνει!

Εμπνευστείτε από τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου: Αν δεν ξέρετε τι χρώμα να βάψετε το ταβάνι σας, τότε μπορείτε πολύ απλά να εμπνευστείτε από τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Κοιτάξτε προσεκτικά ποιες αποχρώσεις κυριαρχούν στο χώρο σας και επιλέξτε αυτή την απόχρωση που σας αρέσει περισσότερο. Με αυτό το κόλπο το δωμάτιο θα αποκτήσει οπτικό ρυθμό και ο χώρος θα δείχνει πιο ομοιόμορφα διακοσμημένος.

thehomeissue_tavani04

Χαμηλώστε το ταβάνι σας: Αν θέλετε να μειώσετε οπτικά το ύψος του ταβανιού σας υπάρχει ένα έξυπνο trick για να το κάνετε. Επιλέξτε μια έντονη απόχρωση για το ταβάνι και «τραβήξτε» την περίπου 10 εκατοστά κάτω προς τον τοίχο. Έτσι, το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ζεστό και φιλόξενο και το ταβάνι «θα έρθει» αμέσως πιο χαμηλά.

Extra-tip: Αυτό το κόλπο λειτουργεί τέλεια σε παιδικά υπνοδωμάτια για να νιώθει το παιδάκι σας πιο άνετα και ζεστά και για να μειωθούν (έστω και οπτικά) οι διαστάσεις του δωματίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com