Χρωματοθεραπεία στο σπίτι! Μάθετε τις ευεργετικές ιδιότητες των χρωμάτων!

Multicolour-colours-22235185-2362-1575
Τα χρώματα μας επηρεάζουν ψυχολογικά, συναισθηματικά και ενεργειακά και είναι σίγουρο ότι η επιλογή τους όχι μόνο στους τοίχους αλλά και σε πράγματα και έπιπλα των χώρων του σπιτιού, μας επηρεάζουν!
Ας δούμε τις ιδιότητες των χρωμάτων για να μάθετε τι επίδραση μπορεί να έχουν οι χώροι του σπιτιού στην ψυχολογία σας:
Πορτοκαλί: το χρώμα της αισιοδοξίας που δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε το όταν διανύετε μια φάση που χρειάζεται να ελευθερωθείτε από το παρελθόν. Το πορτοκαλί μειώνει το στρες και χαλαρώνει νου και σώμα.
Κόκκινο: τονώνει τη ζωτικότητα και την ενέργεια. Θεωρείται το χρώμα της ζωντάνιας, της τόνωσης και της δύναμης.
Κίτρινο: αναζωογονεί τον νου, αλλά σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και ένταση και μπορεί να προκαλέσει νοητική σύγχυση. Γενικά το κίτρινο είναι ψυχρό χρώμα και δεν ευνοεί την επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα.
Πράσινο: τονώνει την ενέργεια χωρίς να τη διασκορπίζει, ευνοεί την ορθή κρίση, τη σταθερότητα και τη σωματική ισορροπία.
Τιρκουάζ: ελαττώνει την ένταση και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Χαλαρώνει το άγχος ενώ παράλληλα προσφέρει εσωτερική γαλήνη. Ένα δροσερό και αναζωογονητικό χρώμα.
Γαλάζιο: το κατ΄εξοχήν χρώμα της ηρεμίας, ευνοεί την επικοινωνία και την ισορροπία, ενώ γαληνεύει τον νου. Δημιουργεί μια απαλή ατμόσφαιρα.
Βιολετί: τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αγάπη για τους άλλους. Το βιολετί είναι ιδανικό όταν θέλετε να συγκεντρωθείτε σε κάτι. Εκφράζει την ατομικότητα, την εσωτερική ισορροπία και σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τις περιττές σκέψεις.
Φούξια: τονώνει την ενέργεια, είναι ισχυρό χρώμα που προσφέρει έμπνευση και δημιουργικότητα. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοσυγκράτηση και χαρίζει πνευματική διαύγεια. Είναι επίσης το χρώμα της πνευματικής αγάπης.