Χτίστε την αυτοεκτίμηση των παιδιών σας, για να μην πέσουν θύματα bullying!

Δυστυχώς στις μέρες μας το bullying έχει πάρει πολύ σοβαρές και επώδυνες διαστάσεις για τα παιδιά και τους εφήβους σε κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο! Πιο μεγάλα, αλλά και όλο πιο μικρά παιδιά βιώνουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα στη καθημερινή τους ζωή στο σχολείο, στην οικογένεια, στις φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις. Το bullying είναι ένα φαινόμενο που έχει τη ρίζα του στη ανάγκη του ατόμου για έλεγχο. Όταν από μικρή ηλικία το παιδί, που δεν νιώθει ασφάλεια στον αληθινό εαυτό του & ικανότητες του, μαθαίνει να βασίζεται σε εξωτερικούς τρόπους «επίπλαστης επιβολής δύναμης». Το παιδί μαθαίνει να επιβάλλει τη θέληση και παρουσία του μέσω εξωτερικών επιφανειακών τρόπων, όπως π.χ. μέσω χρήσης λεκτικής και σωματικής βίας, προσβολών και ειρωνίας κτλ, δηλαδή του «Κοινωνικού Εκφοβισμού», γνωστού σαν «Bullying».Το παιδί υοθετεί μια τέτοια συμπεριφορα γιατί επαναλαμβάνει ότι μαθαίνει από το οικογενειακό ή κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον που νομίζει ότι μόνο με αυτό το τρόπο μπορεί να επιβληθεί. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι μόνο παροδικά επιβάλλεται, και αντίθετα «θυματοποιείται» και το ίδιο στο μέλλον με τη συμπεριφορά του και «απομονώνεται»….. !Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά δεν έχουν αληθινή γνώση του εαυτού τους και της αξίας τους. Έτσι, χωρίς Αυτογνωσία και Αυτοπεποίθηση βασίζονται μόνο σε εξωτερικούς τρόπους επιβολής δύναμης που δεν έχει διάρκεια & ουσιαστική αξία.

Γι αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να μάθουν τρόπους να εμπνεύσουν στα παιδιά τους αξίες, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μέσω:

Παραδειγμάτων πράξης και ζωής,
Αγάπης με οριοθέτηση & σωστά πλαίσια,
Υιοθέτηση πολύτιμων «Κωδικών Συμπεριφοράς»,
Διαφόρων Τεχνικών, όπως το «Εγώ μήνυμα», την «Ενεργητική Ακρόαση» κτλ,
Τεχνικών αυτοανακάλυψης και αυτογνωσίας
Υιοθέτηση Θετικής Σκέψης και Αισιοδοξίας.

Οι γονείς καλούνται να δώσουν ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο. Και για μπαμπάδες! Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος παιδιών & εφήβων Τζίνα Θανοπούλου την Πέμπτη 7 και 14 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Life Clinic Group θα παρουσιάσει το πολύ επίκαιρο θέμα του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού (Bullying) που απασχολεί γονείς και παιδιά. Στο 5ωρο αυτό πρωινό σεμινάριο (2 συναντήσεις 7&14/04) θα κατανοήσετε τη φύση του προβλήματος και θα μάθετε τεχνικές και τρόπους για να το αντιμετωπίσετε και να οδηγήσετε το παιδί σας στη λύση. Επίσης θα σας δοθούν σημαντικά κλειδιά βελτίωσης της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των παιδιών και των εφήβων, ώστε να λειτουργήσουν σαν Προστατευτικό Αντίβαρο στο Bullying !

Προαγοράστε το εισιτήριό σας μέχρι τις 6 Απριλίου και επωφεληθείτε της μειωμένης τιμής (early bird): 110€ αντί για 150€!

Πότε: Πέμπτες 7 & 14 Απριλίου  11.00 π.μ – 13.30 μ.μ.

Life Clinic Group 
Ανδριανού 4, Ν. Ψυχικό
210 – 677 22 22