«Χτίζω σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μου και το παιδί μου σέβεται τον εαυτό του» στην ομιλία των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου (19/2))

0312726001392625757Με τις ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία μας και την αμφισβήτηση του αξιακού συστήματος, είναι πράγματι πιο αναγκαίο από ποτέ να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν αξίες ζωής. Για να μάθουν τα παιδιά τις αξίες, είναι σημαντικό, οι ενήλικες που βρίσκονται κοντά τους, να τους τις δείχνουν καθημερινά με κάθε τρόπο μέχρι να τις κάνουν δικές τους.

Με τη βοήθεια της οικογένειας και του σχολείου το παιδί μαθαίνει να ζει με αξίες. Με έμμεσους και με άμεσους τρόπους εκπαιδεύεται αποτελεσματικά και αποκτά ουσιαστικά εφόδια ζωής.

H εμπιστοσύνη είναι μία από τις πιο σημαντικές αξίες που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε στη σχέση μας με το παιδί μας. Ταυτόχρονα οφείλουμε να ενθαρρύνουμε το ίδιο το παιδί να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η εμπιστοσύνη χτίζεται στη σχέση μας με το παιδί από την ώρα που γεννιέται και δοκιμάζεται ιδιαίτερα στηνπερίοδο της εφηβείας. Είναι συνυφασμένη με αρετές και αξίες όπως είναι η αγάπη, η ειλικρίνεια και η ασφάλεια.

Το παιδί που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στους άλλους είναι πιο ήρεμο, περισσότερο ικανοποιημένο από τον εαυτό του και από τη σχέση του με το γονιό του, έχει καλές διαπροσωπικές σχέσεις, προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές, είναι αισιόδοξο και έχει υψηλή αυτοεκτίμηση.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ,. τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποιούν την εκδήλωση «Χτίζω σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μου και το παιδί μου σέβεται τον εαυτό του», με ομιλήτρια τη ψυχοθεραπεύτρια-συντονίστρια σχολών γονέων κ. Έρη Μπασιούκα. Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνηθούν η αξία της εμπιστοσύνης και τα οφέλη της με βιωματικό τρόπο. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στους γονείς πρακτικούς τρόπους για να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη στα παιδιά τους.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι
211 500200,