Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»: Οι μαθητές για ακόμη μια χρονιά ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους

«Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»: Οι μαθητές για ακόμη μια χρονιά ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους

106Μαθητές από 91 σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και ένα σχολείο από την ελληνική ομογένεια, συμμετείχαν στο Διαγωνισμό για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση και το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών σε ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Μετά από πολλή συζήτηση και σκέψη κρίναμε ότι δεν είναι δεοντολογικά ορθό να αξιολογήσουμε με φθίνουσα σειρά τις ταινίες. Όλες οι ταινίες έκρυβαν μεράκι και κόπο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και έδιναν το στίγμα του διαγωνισμού» δήλωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Έτσι, χωρίς καμία αξιολογική σειρά, οι 6 καλύτερες ταινίες είναι:

Όνειρα Μέσα μου Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου Οσμάν Ιμπν Αφάν, 5η Δημοτικού

Ένα βιωματικό παιχνίδι Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ (Δημοτικό)

ΦΥΓΕ 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Ο Χρωματόκοσμος 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Η άλλη όψη 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Here comes everybody 56ο Γυμνάσιο Αθηνών

Η Βράβευση των ταινιών μικρού μήκους που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου και ώρες 18.00 με 20.00, στο Αμφιθέατρο II του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

18.00 -18.30 Σύντομοι χαιρετισμοί
18.30 – 19.30 Προβολή των 6 βραβευμένων ταινιών
19.30 - 20.00 Απονομή βραβείων/ Σύντομος χαιρετισμός βραβευμένων σχολείων

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, μέσω live streaming, από το σύνδεσμο http://paratiritirio.web.auth.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.